Speltips Brighton - Chelsea

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Brighton - Chelsea

Brighton

Brighton har nyligen spelat riktigt bra och klättrat uppåt i tabellen. De fick med sig fyra poäng från sina två senaste matcher mot Newcastle och Aston Villa - med bara ett insläppta mål. Tränaren Roberto De Zerbi är nöjd med lagets spel, speciellt deras försvar. Dessförinnan förlorade man dock en del matcher, bland annat mot Bournemouth med 3-0 och Manchester City med 4-0.

Truppen:

Skador är ett bekymmer för Brighton när de förbereder sig för att möta Chelsea. Försvararen Veltman, som tvingades avbryta under deras senaste match på grund av en knock, kommer inte att vara tillgänglig. Julio Enciso är med osäker. Däremot har Joao Pedros ankelproblem har förbättrats, och han bör vara redo att spela. Flera andra spelare, inklusive Solly March och Kaoru Mitoma, kommer att missa matchen på grund av skador. Gamla Chelsea akademi spelaren Lamptey förvänta starta mot sitt gamla lag.


Chelsea

Chelsea har siktet inställt på att vinna sin fjärde raka match i rad när de möter Brighton. Just nu ligger de på sjunde plats i tabellen efter att ha vunnit senast mot Crystal Palace. Men Chelsea har haft det svårt på bortaplan, och bara vunnit en av sina senaste sju bortamatcher. Trots det har de gjort massor med mål i sina senaste matcher. Om de fortsätter så här har de chans att spela i Europa nästa säsong.

Truppen:

Chelsea har flera spelare som återvänder från skada. Kaptenen Reece James, Lesley Ugochukwu, Ben Chilwell och Carney Chukwuemeka är tillbaka. Med endast några få spelare, inklusive Robert Sanchez och Wesley Fofana, som fortfarande återhämtar sig, har Chelsea en mer senior närvaro på bänken.

Trots de återvändande spelarna kan tränare Pochettino välja att rotera med tanke på det tajta spelschemat. Han kan dock avstå från att starta Reece James på grund av hans nyliga skadeproblem.

Analys & Speltips

Även om Chelsea vanligtvis inte är säkra bakåt när de spelar borta, har Brightons svårigheter att göra mål plågat dem under många månader nu. Chelsea har även varit betydligt bättre än vi vant oss att se på senare tid. Detta även om vi inte till fullo litar på dom. Endast Manchester City, Liverpool och Arsenal har tagit fler poäng än Chelsea i Premier League under 2024.

Därför tror vi helt på att Pochettino - som också har fler utvilade spelare att tillgå - kan leda Chelsea till sin fjärde raka seger mot ett starkt Brighton. 

Oddsjämförelse Brighton - Chelsea