Speltips Brighton - Manchester United

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Brighton - Manchester United

Brighton

Brighton har haft det svårt i de senaste ligamatcherna och vunnit endast en av de senaste nio. The Seagulls har också varit märkbart svaga i anfallet med bara fyra mål på de senaste åtta ligamatcherna. I sin senaste match åkte Brighton på förlust 1-2 hemma mot Chelsea, ett resultat som cementerade deras position på 10:e plats i Premier League-tabellen. När de nu förbereder sig för att möta Manchester United på säsongens sista dag, kan alltså Brighton inte sluta högre än 10:e plats. En vinst skulle säkra en topp-tio placering, men en förlust skulle kunna få dem att falla till undre halvan, med Bournemouth och Crystal Palace fluktandes i nacken.

Trots avsaknaden av vinster på senare tid så har Brightons defensiva approach, som tvingats fram av flera skador, gjort dem till ett svårt lag att bryta ner, vilket i sin tur lett till målfattiga matcher.

Dock, om vi kikar på inbördes möten ser vi att man spelat bra mot United. Vunnit fyra och spelat en oavgjord på de senaste fem mötena. The Seagulls säkrade senast en 3-1 vinst på Old Trafford i deras septembermatch.


Manchester United

Manchester United går in i denna match med förnyat självförtroende efter en fin 3-2 vinst över Newcastle i onsdags, vilket håller deras europeiska ambitioner vid liv. Detta efter imponerande insatser från unga talanger som Kobbie Mainoo, Amad Diallo och Rasmus Höjlund. Man är dock beroende av Newcastles resultat då man har sämre målskillnad.

Med Bruno Fernandes tillbaka i startelvan och Marcus Rashford som gjorde ett inhopp i mitten av veckan, ser Manchester United starka ut. Ett positivt resultat mot Brighton skulle inte bara förbättra deras ligaställning, utan också ge viktig momentum inför FA-cupfinalen mot Manchester City.

Analys & Speltips

Även om United har haft defensiva problem ibland, tyder Brightons senaste form på att det kan bli en jämn match. United kommer att försöka dra nytta av sin anfallskraft, men Brightons tighta, defensiva stil kan göra detta till en utmanande match. Trots detta så ser vi på Uniteds unga stjärnor med ett gott öga och den senaste vinsten bör öka på deras chanser att slå Brighton på söndag. Jag spelar X2, United vinner eller spelar oavgjort. 

Oddsjämförelse Brighton - Manchester United