Speltips Brynäs - AIK

Bild från Bildbyrån

Brynäs vinner hemmapremiären

Vi vänder oss till Hockeyallsvenskan där det blivit dags för premiäromgång. Först ut är tungviktsmötet mellan Brynäs och AIK. Hemmalaget Brynäs åkte ur SHL ifjol efter en rysare mot Malmö i det negativa kvalet. Nu har man endast ett mål i sikte och det är att ta sig tillbaka till finrummet direkt. Gästande AIK satsar ganska hårt varje säsong, men har inte alls fått till det de senaste åren. Jag tror inte man blir något direkt topplag i år heller. Brynäs har ett bättre lag än samtliga sina motståndare i serien och jag tror man kommer vara rejält laddade inför premiären. Detta vinner Brynäs lätt.

Brynäs

Klassiska Brynäs åkte som sagt ur SHL ifjol och nu har man siktet istället på att göra som HV71 och ta sig tillbaka omgående. Brynäs har ett fruktansvärt bra lag med Hockeyallsvenskan mått räknade. Här finns spelare så som Johan Larsson, Anton Rödin, Tyler Kelleher mm. Man har i princip lika bra lag som i SHL ifjol och spelare som spelat viktiga matcher tidigare. Alla lag kommer vilja slå Brynäs, men jag tror man helt enkelt är för bra. På hemmaplan lär man inte förlora många matcher och det börjar med vinst mot AIK.

AIK

AIK slutade tillslut på en 10:e plats i grundserien ifjol. Man lyckades sedan slå ut Almtuna i bästa av 3 och tog sig till slutspel där det blev respass mot Modo. AIK har, med tanke på lagbygge, underpresterat i några säsonger i rad och nu ser man inte längre AIK som något topplag i Hockeyallsvenskan. Försäsongen har inte heller sett bra ut då man endast vunnit 2 av 7 matcher. Nu väntar tuffast tänkbara match och här har nog AIK inte mycket att säga till om.

Speltips

En premiär är alltid en premiär och det är inte nu som Brynäs ska vara som bäst. Brynäs kommer spel med press på sig hela säsongen och det vet man om. AIK håller jag som ett mittenlag i serien och man har ett helt okej lag på pappret. Brynäs är dock för bra och man har klasspelare rakt igenom. Mitt speltips i matchen blir därför Brynäs -1.5 till oddset 1.85 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson