Speltips Brynäs - BIK Karlskoga

Bild från Bildbyrån

Brynäs vinner igen

Vi vänder oss till Hockeyallsvenskan och semifinalserien mellan Brynäs och BIK Karlskoga. Favoriterna Brynäs lyckades vända och vinna det första mötet på hemmaplan med 3-2 efter att Tyler Vesel avgjort i förlängningen. Detta efter att BIK Karlskoga haft ett 0-2 överläge efter första perioden. Nu är det dags för match 2 och återigen är det Brynäs som har hemmaplan. Vinsten senast var nog viktig och nu punkterade man BIK Karlskogas energi en aning. Min känsla är att man vinner även denna match, något enklare.

Brynäs

Brynäs trillade ur SHL ifjol och målsättning inför denna säsongen var solklar, man ska tillbaka direkt. Brynäs vann grundserien ganska enkelt, för att sedan slå ut Nybro med 4-0 i matcher i kvartsfinalen. Nu väntar överkomligt motstånd i semifinalen i form av BIK Karlskoga, som dock prickat formen inför slutspel. Brynäs har också bra form och kommer till denna match med 15 raka segrar. Brynäs har dessutom ett bättre lag och jag tror man vinner även denna match på hemmaplan.

BIK Karlskoga

BIK Karlskoga slutade på en 7:e plats i grundserien, efter att man börjat säsongen ganska dåligt. Inför slutspelet prickade man dock formen och man slog först ut Kalmar i åttondelen med 2-1 i matcher, för att sedan övertygande skicka tabelltvåan Södertälje på semester med 4-0 i matcher. I semifinalen tror jag dock det tar stopp mot Brynäs och man hade nog behövt knyta ihop säcken och vunnit första mötet. BIK Karlskoga spela intensivt, men få jaga mycket puck. Jag tror tröttheten kommer ta ut sin rätt i denna match.

Speltips

Brynäs kan släppa ner axlarna lite inför match 2 och i första matchen visade man faktiskt att man är spelskickligare och bättre än BIK Karlskoga. Brynäs har många spelare som kan avgöra matcher och jag tror man vinner även denna match. Mitt speltips blir därför Brynäs -1.5 till oddset 1.86 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson