Speltips Brynäs – Björklöven

Bild från Bildbyrån

Fredagen bjuder på tidig seriefinal

Det är 22 år sedan de möttes i en seriematch sist – nu ställs Brynäs återigen mot Björklöven och det i en seriefinal i Hockeyallsvenskan. Vi tycker oss ha hittat fint värde på ett spel på målmarknaden.

Pressen var stor på SHL-degraderade Brynäs inför säsongen. Gävlelaget har svarat med att snitta 2.5 poäng under de första tio omgångarna och leder därmed den allsvenska tabellen. Det ska dock sägas att man stött på en rad enklare matcher under säsongsinledningen, däribland Östersund, Tingsryd, Kalmar och Östersund. Oavsett så är det starkt att kunna hantera pressen, för att man har laget, det råder det inga tveksamheter om.

På fredagskvällen väntar ett tidigt smakprov av det som skulle kunna bli den allsvenska finalen i vår, när Umeålaget Björklöven kommer på besök i Gavlerinken. TV4 kör superfredag och matchen börjar inte förrän 20:30 och är en perfekt match att följa framför fredagsgodiset. Jag tycker mig ha hittat ett fint speltips i matchen och väljer att syna att bortalaget gör minst tre mål i matchen. Varför tänker ni? Brynäs är ju favoriter. Jo, absolut, men är det några matcher Björklöven kommer att brinna extra mycket för är det dem här matcherna.

Förra säsongen gjorde man minst tre mål i 7/12 möten mot lagen i toppen. Så här långt under säsonginledningen har man löst över 2.5 linan i fem av sex bortamatcher och mot ett Brynäs, som trots sin serieledning släppt in hela 2,7 mål i snitt per match och dessutom har en målvakt som ifrågasatts tror jag att Löven löser den här linan. Det finns ingen H2H-statistik att ta ta hänsyn till då det var över 22 år sedan lagen ställdes mot varandra senast, men när Löven spelar mot topplag brukar det smälla rejält åt bägge håll.

Jag gillar Björklövens bredd och tycker nästan att den är än bättre än Brynäs, även om Gävlelaget kanske har en spetsigare förstalina. Umeålaget har verkligen tre linor som kan producera på väldigt hög nivå och därtill en fjärdelina som kan störa motståndarna offensiva enheter. Således blir Björklöven att göra över 2.5 mål i matchen till fina 1.93 gånger pengarna mitt drag den här fredagkvällen. 5 units investeras och som alltid säger jag lycka till vid rygg.