• Hem
  • JV
  • Brynäs IF - IF Björklöven
Speltips Brynäs IF - IF Björklöven

Bild från Bildbyrån

Poängspel från toppmötet i Gävle

Brynäs IF tar emot IF Björklöven under fredagskvällen. Matchen går av stapeln i Gävle och här är det hemmalaget som bär favoritskapet, men "Löven" åker hit med bra form och en offensiv som fungerar så jag tror på en sevärd historia med målen i fokus!

Tankar inför Brynäs IF - IF Björklöven

Brynäs har startat denna säsong i HockeyAllsvenskan med stil. Hemmalaget för kvällen är bäst i serien med sina 25 poäng på tio matcher och inför mötet med Björklöven är de just nu en poäng före Umeå-laget, men då ska vi också säga att gästerna står på elva matcher jämfört med Brynäs som alltså bara spelat tio.

Björklöven har 50-26 i målskillnad och för Brynäs är det 49-27 inför detta toppmöte, så ja, detta är två lag som vet hur man målar och jag tror att de fortsätter visa det nu när de möts också.

Ser vi till formkurvor för respektive lag så är det bra utfall även där. Både Brynäs och Björklöven står nämligen på fyra segrar vardera i närtid och senast Gävle-laget förlorade var när de gästade Nybro den 13 oktober och för Umeå-laget blev det förlust två dagar innan då de något otippat bara fick en poäng med sig från Tingsryd.

Speltips inför Brynäs IF - IF Björklöven

Som jag var inne på tidigare så tror jag att chanserna för många mål är goda. Både hemma- och bortalag vet hur man beter sig i offensiv zon och då detta är en riktig seriefinal mellan ettan och tvåan just nu så är det samtidigt en prestigematch som man väldigt gärna vill ta hem.

Fördelen som Björklöven har är att de åker hit som bortalag. Det är Brynäs som bär favoritskapet och jag tror (kanske inbillar mig) att det kan passa gästerna bra.

"Löven" har precis som Brynäs fyra raka segermatcher inför denna tuffa bortamatch, men de har å andra sidan inget att förlora. Pressen ligger på Brynäs då det är dem som är hemmalag och jag förväntar mig en riktigt bra match mellan seriens just nu två bästa lag.

Just det, mitt speltips... Det blir att poängstarke Nicholas Schilkey ska leverera igen! 

Jänkaren står hittills på tre mål och åtta assists, det vill säga elva poäng och det med elva matcher spelade också. Det innebär ett poängsnitt på en pinne per match och i en match med den här digniteten tror jag absolut att han har spets och kvalité att fortsätta producera när det verkligen lär behövas. 

Oddsjämförelse Brynäs IF - IF Björköven