Speltips Brynäs - Östersund

Bild från Bildbyrån

Toppen mot botten i Hockeyallsvenskan

Vi vänder oss till Hockeyallsvenskan där toppen mot botten i tabellen möts. Hemmalaget Brynäs leder Hockeyallsvenskan med 41 poäng på 20 spelade matcher, med ans Östersund ligger sist med 19 poäng på lika många matcher. Det skiljer som sagt en hel del poäng mellan lagen och denna match kan bara sluta på ett sätt. Brynäs har dessutom hemmaplans fördel och jag tror man vinner denna matchen med några mål.

Brynäs

Brynäs är seriens bästa lag och man leder också serien efter 20 spelade matcher, 3 poäng före Björklöven som dessutom har två matcher mer spelade. I senaste omgången slog man just tabelltvåan Björklöven på bortaplan med 4-5, efter underläge 4-2 med mindre än halva matchen kvar. Starkt av Brynäs som visade moral och blir givetvis ännu mer stärkta av denna vinst. Nu väntar tabelljumbon hemma och då blir det ny vinst för serieledarna.

Östersund

Östersund går tungt just nu och man ligger just nu sist i Hockeyallsvenskan. I senaste matchen blev det förlust mot Västerås hemma med 3-4 och man kommer till denna match med endast en vinst på sina åtta senaste matcher. Självförtroendet är inte på topp hos gästerna och nu väntar dessutom tuffast möjliga bortamatch. Jag tror Östersund kommer få det mycket jobbigt i denna match.

Speltips

Det är toppen av tabellen mot botten av tabellen som möts och det skiljer en hel del mellan dessa båda lag. Brynäs kommer stärkta av vinsten mot Björklöven, med ans Östersund kommer med endast en vinst på sina åtta senaste matcher. Brynäs är bättre på alla positioner och dessutom vill man säkerligen göra mycket mål inför hemmapubliken. Mitt speltips i matchen blir därför Brynäs -2.5 till oddset 2 gånger insatsen.

Lycka till!
/Åkesson