Speltips Burnley - West Ham

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Burnley vs West Ham

West Ham fortsätter att vara ett av de bästa lagen i den engelska toppklassen den här säsongen, och de har möjlighet på en topp fyra-placering. Men det blir inte lätt - det finns flera utmanare runtomkring som har ökat sina ansträngningar, och laget är nu under press att fortsätta leverera bra prestationer.

Idag har de en bra möjlighet att plocka tre poäng – med tanke på att de tar sig an ett av de sämre lagen i ligan – Burnley. Av allt att döma ser Hammers ut som favoriterna. West Ham ligger på fjärde plats i tabellen för tillfället, och bara de tre titelutmanarna har gjort fler mål än de hittills – Chelsea, Manchester City och Liverpool. Hammers har bara förlorat två gånger på bortaplan hittills – och en av dessa förluster kom mot försvarsmästarna Manchester City. Hammers noterade en 3-2-vinst på hemmaplan mot ingen mindre än de regerande Europamästarna Chelsea senast. De har också gjort massor av mål den här säsongen, och har verkligen visat klass på resande fot.

Samtidigt ligger Burnley på 18:e plats i tabellen – i nedflyttningszonen. De har bara vunnit en gång under hela säsongen. Denna enda seger hade kommit mot nyligen uppflyttade Brentford. Vidare förlorade Burnley med 1-0 borta mot Newcastle senast. Den första vinsten någonsin för Magpies i 2021-22-upplaga av EPL. Under säsongen så är man segerlösa i 16 av 18 matcher och de har bara vunnit två gånger hemma sedan januari. En av dessa vinster har kommit i ligacupen mot ett lag från den lägre divisionen.

Burnley har bara vunnit hemma mot West Ham vid två tillfällen sen 2010. Sedan 2004 har värdarna bara hållit tätt två gånger på denna mark.

Burnley möjlig XI: Pope; Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor; Gudmundsson, Westwood, Brownhill, McNeil; Vydra, Wood

West Ham United möjlig XI: Fabianski; Coufal, Dawson, Diop, Cresswell; Soucek, Rice; Bowen, Benrahma, Fornals; Antonio
REK

Med hänsyn till dessa observationer, såväl som tidigare h2h statistik, förväntar jag mig en vinst för West Ham på Turf Moor. 2.00 gånger insatsen hos Unibet, 6u.