Speltips Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers

Bild från Bildbyrån

Carolina trivs på Philadelphia

Vi vänder oss till NHL och mötet mellan Carolina och Philadelphia. Hemmalaget Carolina ligger på en 6:e plats i Eastern Conference, med 18 poäng på 15 spelade matcher. Gästande Philadelphia ligger på en 12:e plats, med 15 poäng på lika många matcher. Carolina är ett topplag i NHL, man är starka på hemmaplan och framförallt brukar man trivas mot just Philadelphia.

Carolina Hurricanes

Carolina Är som sagt ett topplag i NHL och målsättning att vinna Stanley Cup. I senaste matchen gjorde man en mycket bra insats och slog Tampa Bay borta med 0-4. Carolina har nu sex vinster på sina åtta senaste matcher och bra form. På hemmaplan är man svårslagna och har hittills tagit 8 av 8 poäng på hemmaplan. Nu väntar Philadelphia, ett av ligans sämre lag, och då tror jag på ny vinst för Hurricanes.

Philadelphia

Philadelphia har tillhört botten av NHL i ett antal säsonger nu, inget undantag i år. Visserligen kommer man till denna match med två raka vinster, 2-4 mo Los Angeles och 3-6 mot Anaheim. Philadelphia har nu tre segrar på sina åtta senaste matcher. Det ska dock sägas att man mött ganska dåligt motstånd på senaste tiden. Nu väntar tuff bortamatch mot Carolina och då tror jag det blir förlust.

Speltips

Carolina med med finska superstjärnorna Aho, Kotkaniemi och Teravainen i spetsen är ett bra lag. På hemmaplan är man svårslagna och har hittills vunnit samtliga matcher i år. I lagens senaste åtta inbördes möten har Carolina vunnit samtliga, och man trivs verkligen mot just Philadelphia. Mitt speltips i matchen blir därför Carolina -1.5 till oddset 1.95 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson