Speltips Casa Pia - Sporting

Bild från Bildbyrån

Äntligen är vi tillbaka med portugisisk fotboll

Då kommer säsongens första speltips på den portugisiska ligan och det är ett av mina favoritlag Sporting som gästar Casa Pia.

SpelTorsten om Casa Pia - Sporting

Casa Pia visade vart skåpet skulle stå mot nykomlingarna Farense och vann övertygande med 0-3 borta. Formen ser bra ut hos förra årets nykomlingar Casa Pia. De gjorde en riktigt bra säsong och slutade på en 10:e plats. Även försäsongen har sett bra ut och brassen Clayton har vaknat till med mål i tre matcher på rad. 

Sporting med svenske anfallaren Viktor Gyökeres startade matchen mot Vizela i premiären strålande. Tung press från början och Gyökeres var riktigt bra och öppnade målskyttet med 1-0 målet och fyllde på med 2-0 någon minut senare. Två riktigt snygga mål och kommer bli intressant att se vad han får uträttat nere i Portugal denna säsong. Sporting fortsatte pressa och spela anfallsglad fotboll men Vizela lyckas göra två snabba mål i mitten av andra halvlek och helt plötsligt blev det en rysare. Sporting drog längsta strået efter att Paulinho hittat nätet åtta minuter in på övertiden. 

SPELTIPS

Jag har valt att spela att båda lagen gör mål i matchen till strax över två gånger pengarna på Pinnacle. Även om Sporting är det bättre laget utan tvekan så är de sårbara för kontringar och trots att de dominerade mot Vizela senast bjöd på en del chanser just vid kontringar. Casa Pia har bra omställningsspelare och kommer vara livsfarliga när Sporting attackerar.

Förra säsongen så vann Sporting båda matcherna, 3-4 borta och 3-1 hemma i två svängiga tillställningar. De möttes även i Cupen för två år sedan och den matchen slutade 1-2. Casa Pia gör dessutom nästan alltid mål hemma samtidigt som Sporting oftare än inte släpper in mål som gäster. Jag kliver in med 5/10U på att båda lagen gör mål.

Lägg spelet hos Pinnacle