Speltips Castor the Star topp 3 placering

Bild från Bildbyrån

Castor the Star topp 3 från en bra utgångsläge

Maj månad och årets bästa trav månad med Elitloppet som höjdpunkt sista helgen i maj. Första ut av dom riktiga storloppen är Paralympiatravets final som körs på Åby över 2140 m med 1.5 miljoner till vinnaren. Årets fält kanske saknar den riktiga storstjärnan, men samtidigt är det 10 mycket bra elithästar som kommer till start. Jag tror mig har hittat ett bra speltips i form av 2 Castor the Star på plats.

Castor the Star

Castor the Star är en 6 årig hingst som tränas av Jörgens Westholm och körs av Mats E Djuse. Hästen har sprungit in cirka 2.1 miljoner och är en häst som är på väg uppåt i karriären. Hästen har två lopp i kroppen och kommer med full form till denna start. Tränare Westholm låter mycket nöjd och förberedelserna hade inte kunnat vara bättre. Nu har han dessutom lottats till ett spår 2, vilket är perfekt med tanke på hästens startsnabbhet. Förra säsongen utmanade man självaste Francesco Zet denna tiden på året, och en sådan kanon finns inte med i detta lopp.

Speltips

Castor the Star är absolut en av hästarna som kan vinna detta lopp, och jag blir inte förvånad om han är 1 av 16 hästar i årets Elitlopp. Från spår 2 kommer Mats ladda iväg och jag tror man kan komma till ledningen i ett tidigt läge, därifrån kan Mats bestämma hur han vill lägga upp det. Som jag ser det så släpper man ledningen och sen kommer man få chansen via open strech. Med tanke på hästens speed och, som jag ser det, en bra resa, tror jag att han som sämst blir 3:a. Mitt speltips blir därför 2 Castor the Star topp 3 till oddset 1.85 gånger insatsen.

Lycka till!
/Åkesson

Castor the Star topp 3 från en bra utgångsläge