Speltips Chelsea - Bournemouth

Bild från Bildbyrån

Snyggt avslut av Chelsea?

Mycket stor på spel i den absolut sista omgången av Premier League för stormakten Chelsea när de gästas av Bournemouth. Mauricio Pochettino och hans gäng har ännu inte säkrat biljetten ute i Europa. I tillägg finns chansen att spela på en ännu högre nivå. Då måste man göra jobbet i den avgörande kampen.

CHELSEA

Sedan 0-5 förlusten i derbyt mot Arsenal har man steppat upp ordentligt. Därefter har det blivit 13 poäng av 15 möjliga. Under de 4 senaste omgångar har man gått segrandes ur samtliga dueller. I och med framgångarna har man klättrat stadigt i tabellen, till en 6:e plats.

Det är 3 poäng upp till 5:an Tottenham, som ställs mot jumbon Sheffield United borta. Vid ett nederlag för Spurs, samtidigt som Chelsea vinner, så går man upp på en Europa League plats. Men det gäller även att försvara sin Conference League plats då Newcastle och Man United är 3 poäng under Chelsea.

BOURNEMOUTH

Med Andoni Iraola har laget haft en fantastisk säsong. Länge låg de på den övre halvan av tabellen, vilket i sig är en makalös bedrift. Dock har spelet inte helt varit på topp i de senaste omgångar. Mot The Gunners blev det 0-3 och sist förlorade laget även hemma mot Brentford med 1-2.

Att vara konsekventa har varit ett bekymmer. Laget har blandat segrar med förluster. I och med att motivationen och formen saknas kan detta komma att bli ett jobbigt möte. Även om laget klarade av att spela mållöst sist mot Chelsea riskerar de att åka på ett tredje raka nederlag.

MITT SPELTIPS

På Stamford Bridge har det blivit 9 segrar på de senaste 11 hemmamatcherna. Under tiden har det blivit 32 fullträffar. Chansen är stor att den fina formen håller i sig och att man på nytt öser in mål. Så det kan mycket väl bli en storseger för Blues.

Mitt spel landar på att Chelsea vinner med fler än ett mål i marginal.

Oddsjämförelse Chelsea - Bournemouth