Speltips Costa Rica - Tyskland

Bild från Bildbyrån

Betbuilder i Costa Rica - Tyskland

Dags att stänga Grupp E med den sista gruppspelsmatchen. Costa Rica mot Tyskland samtidigt som Japan tar emot Spanien. Matcher som man trodde bara skulle spelas av men som nu gäller liv eller död för framförallt Tyskland, Japan och Costa Rica. Jag tror vi får se liv i Tyskland och död i Costa Rica när den här matchen är klar.

Tyskland

Tyskland står på en poäng efter två matcher och jag tror det tog tränare Flick 90+70 minuter att förstå att det här laget saknar en centertank. Vi snackade om det i vårt Uppsnack inför VM att man har mycket klass i det här laget men att det är för tunt där framme. Mot Japan hade en Hååland, en Morata, en Benzema, en Kane etc gjort två eller tre mål och man hade inte tappat poäng.

Nu fick man in Niclas Füllkrug mot Spanien efter 70 min och då satt bollen hårt i krysset efter en kvart. Det här kan inte Flick blunda för utan han måste nu starta Füllkrug mot Costa Rica. "I think Niclas offers us something up top that we don’t really have." sa Rûdiger efter matchen.

Tränare Flick fick frågan direkt om inte Füllkrug gjort sig förtjänt att starta på torsdag men han sa att det var för tidigt för att säga det. Jag tror dock inte det är något snack. Muller har inte gjort det som Fullkrug gjort - mål och visat energi.

Anmärkningsvärt annars att Havertz satt hela matchen på bänken och att Gündogan återigen hade en rätt blek match och blev utbytt. Att fina Musiala fick spela hela matchen och var briljant var dock inte förvånande. Dock kanske man såg i hans friläge strax innan målet att han fortfarande saknar lite spets i avsluten. Men en sevärd spelare och någon jag själv förälskat mig i under året som gått.

Costa Rica är usla

Hur som helst. Det finns vissa frågetecken i Tyskland och ett är Neuer. Visst han kanske inte kan göra något på målet men han brukar vara säkerheten själv med fötterna. Nu har han spridit en del bollar och sett lite osäker ut. Det är inte bra. Tur då att VM:s sämsta lag kommer på besök. Ja jag tycker faktiskt det även om Qatar sett dåliga ut. Costa Rica vann visserligen mot Japan men man ser väl den japanska målvakten en handfull gånger. Och det är bara ett skott man får iväg mot honom. Att det går in sätter jag i kategorin tur, även om målet var snyggt.

BB221127 ZD082

Füllkrug kom in och nätade direkt

Analysen

Tyskland står som sagt på en poäng efter två matcher men spelet finns där att ta fram. Mot Japan gjorde man en bra match i 45 minuter. Mot Spanien gör man det överlag bra i 90 minuter. Här kommer man gå ut stenhårt för att få hål på Costa Rica och visst kommer man lyckas med det. Spanien gjorde sju mål mot detta lag och jag räknar med att man vinner denna komfortabelt sett till förutsättningarna. Det viktiga blir att sätta 1-0 under första halvlek, då kommer den här matchen rinna iväg.

Tyskland kan också hamna i en målskillnadsaffär mot Japan så självklart vill man i alla fall försäkra sig om att man inte hamnar i det läget att man åker på det. Vinner man med fyra eller fem mål så spelar resultatet i Japan - Spanien ingen roll.

Jag pratade om Niclas Füllkrug och att man saknat en sån spelare i Tyskland. Ett kraftpaket som gjort 10 mål på 14 matcher i Werder Bremen. Det här är en perfekt match för honom. Mycket bollar kommer hamna i boxen och mycket av spelet kommer handla om att få in bollen på honom. Får han starta så kommer han göra ett par mål tror jag.

Att man håller nollan tar jag för givet. Klart Costa Rica kan skaffa sig nån hörna men överlag är man oerhört uddlösa framåt.

Spelet

Jag kör en betbuidler där Niclas Füllkrug sätter ett mål, Tyskland -2,5 hcp samt att man håller nollan. Det får vi till 4.10 hos MrGreen.

Hur lång kan Tyskland gå i detta VM? Jag hade dem eller Frankrike som finallag mot Brasilien i min tippning. Det ser inte helt ljust ut men samtidigt kan den tyska maskinen vakna och då finns det inte mycket som kan stoppa dem. Füllkrug är nyckeln, släpp lös den urkraften.