Speltips Cruzeiro - Palmeiras

Bild från Bildbyrån

Semifinalen öppnar upp sig i andra

Semifinal i Copa do Brasil och returmatch mellan Cruzeiro och Palmeiras. Allt handlar om titlar och här har båda lagen en fin chans till en brasiliansk cuptitel. Vinner man denna är man i final mot antingen Corinthians eller Flamengo. Även prispengarna 6.5 miljoner $ vid ett avancemang lockar förstås här.

Första mötet slutade med en riktigt skräll då Cruzeiro vann med 1-0 på bortaplan. Målet kom redan i femte minuten av nyförvärvet och toppforwarden Barcos. Sen radade Palmeiras upp en hel del chanser. Man vann tillexempel skotten med 17-4 men lyckades ändå inte skrapa fram de där riktigt heta 100% chanerna. Farligast blev det som vanligt när Dudu bröt in från sin vänsterkant. Han avlossade några skott som strök målet. Cruzeiro låg i andra halvlek väldigt lågt och på rätt sida. Så lär man fortsätta även hemma.

Palmeiras vann senast mot Sport Recife och åkte direkt efter matchen till Belo Horizonte för att få maximal återhämtningstid. Det var en lugn Scolari som tog emot pressen och försäkrade att laget är redo. Man spelade i söndags och nu är denna match natten till torsdag så det är helt okej med vila för spelarna här. Palmeiras har alltså 90 nya minuter på sig att få till en kvittering. Jag har svårt att se dem förlora två matcher i rad här. De är så pass bra och att de ska gå mållösa i 180 minuter tror jag inte på. Det är klart att det är ett svårt läge med 0-1 i första mötet och nu bortaplan mot ett Cruzeiro som har styrkan i försvaret. Man lär i alla fall göra ett bra försök och blir spelet någorlunda som senast så tror jag man har en bra chans. DNB ligger på @2 och jag är sugen på det. Samtidigt så kan man åka på kontringar. Jag väljer ett annat spel.

Skador/avstängningar

Cruzeiro saknar högerbacken Lateral Edilson som är avstängd.

Analysen

Jag är övertygad om att vi kommer få se ett Cruzeiro som försöker kontrollera spelet och kontrollera Palmeiras anfallsspel. Man har 1-0 att gå på och det finns ingen anledning att chansa så man åker på en kontring. Cruzeiros försvar har också sett väldigt stabilt ut på sistone och det är säkerligen så man startar matchen. Palmeiras är ett lag med mycket fart och ger man dem ytor så kommer det bli jobbigt. Här handlar nog mest om spelförstöring. I andra halvlek kommer vi få se ett desperat Palmeiras där jakten på kvittering kommer ge mycket ytor. Då lär något mål ramla in också! Om inte i Palmerias forcering framåt så i en kontring bakåt.