Speltips Djurgården – AIK

Bild från Bildbyrån

Målrikt i derbyt

Säsongens första Stockholmsderby i ishockey mellan Djurgården och AIK är här. På onsdagskvällen ställs antagonisterna mot varandra och vi tror på en målrik tillställning.

I fjol, efter över flera års väntan, fick vi lyxen att bevittna fyra derbyn lagen emellan och på onsdagen är det dags igen. Förväntningarna på matcherna mellan Djurgården och AIK är enorma både bland spelare och supportrar, inget undantag den här gången.

Storsatsande Djurgården har fått en enormt tuff start på säsongen och parkerar på en blek tolfteplats i tabellen efter nio spelade omgångar. Nu senast föll man mot nykomlingen Kalmar på bortais, vilket betydde lagets femte förlust de senaste matcherna.

Problemen har framförallt uppenbarat sig defensivt, där laget släppt in 33 (!) mål på nio matcher, vilket är över tre mål i snitt per match. En anledning är att Johan Garpenlöv haft backkris, men DIF-tränaren börjar nu få tillbaka viktiga spelare såväl defensivt som offensivt. Bland annat tränade Axel Andersson under tisdagen, oklart om han är redo för spel dock.

Målrika derbyn förut

Stadskonkurrenten AIK har gått något bättre, men även där har det hackat spelmässigt stundtals. Nio omgångar in på serien ligger man sjua i tabellen, vilket får ses som godkänt med tanke på förväntningar och den nysatsning som gjordes inför säsongen.

Men även här har man haft en del skadeproblem, inte minst på backsidan. På måndagen lånade man dock in Modos defensivspecialist Emil Wahlberg, som kommer att utgöra en nyttig funktion i derbyt.

Med tanke på de osäkra förutsättningarna inför matchen så avstår jag spel på 1X2-marknaden, även om den högoddsande tvåan lockar något. I stället riktar jag blickarna mot målmarknaden, där jag finner ett högintressant odds på över 5.5 mål under ordinarie tid.

Derbyn lever ofta sina egna liv, men faktum är att tre av fyra derbyn förra säsongen slutade med löst 5.5 lina. Lägg därtill att såväl Djurgården som AIK haft problem med defensiven så här långt och jag förstår inte att de vågar erbjuda oss en sådan lina.

Bägge lagen har löst spelet i tre av sina fem senaste matcher och med med H2H-historiken i åtanke så tycker jag att det här är matchens absolut bästa spel. Därför investeras hela 6 units på överspelet.