Speltips Djurgården - Kalmar

Bild från Bildbyrån

Viktiga poäng på spel på Hovet

Vi vänder oss till Hockeyallsvenskan och viktiga poäng på spel mellan Djurgården och Kalmar. Hemmalaget Djurgården ligger på en blygsam 11:e plats i tabellen, med 25 poäng på 17 matcher. Gästande Kalmar ligger på en 9:e plats, med 27 poäng på 18 matcher. Djurgården, med ny tränare, har spelat upp sig på slutet och jag tror man vinner denna match, mycket tack vare hemmaplan.

Djurgården

Djurgården ska tillhöra toppen av Hockeyallsvenskan, men just nu är man 11:a och utanför slutspelsplats. Nyligen sparkade man tränaren Johan Garpenlöv och det har gett effekt. I senaste matchen slog man Södertälje borta med 1-3, och man kommer till denna match med fyra vinster på sina sex senaste matcher och poäng i fyra raka matcher. Lagkapten Kruger är tillbaka och jag tror Djurgården tar tre nya blytunga poäng på hemmaplan.

Kalmar

Kalmar som är nykomlingar i Hockeyallsvenskan har gjort det bra hittills, men nu kommer en tuff period innan jul då nykomlingar brukar tappa poäng. I senaste matchen blev det dock vinst mot Tingsryd hemma med 3-2 efter förlängning, och man har faktiskt tre vinsten på sina fem senaste matcher. Nu väntar ett Djurgården med uppåtgående form och i poängbehov. Detta tror jag blir för tufft för Kalmar.

Speltips

Som sagt är det viktiga poäng på spel, då det endast skiljer två poäng mellan lagen. Djurgården kommer från en stark triumf, då man slog Södertälje borta i senaste matchen. Djurgården känns på gång och på hemmaplan är man starka. Mitt speltips i matchen blir därför Djurgården -1.5 till oddset 1.89 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson