Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Doncaster vs Bradford

2 lag I usel form som möts på Måndag kväll. Vädret beräknar vara bitande kallt och ambitionsnivåerna förmodligen inte så höga. Vi förväntar oss en målsnål match där Doncaster drar längsta strået.

Doncaster

Dagens spel grundar sig i att Doncaster trots detta är bra på hemma-plan (som ni kan se nedan) och att Doncaster brukar sätta sitt avtryck snabbt i matchen. Det betyder mål.

• Doncasters senaste matcher: DLWLDDLDDD
  • Doncasters senaste hemma-matcher: WDLDLWWDWW

I Doncasters senaste hemma-matcher så har man gjort första målet i 7 av de senaste 10 matcherna. Likväl har man gjort mål i första halvlek i 7 av dessa 10 matcher. Mer ofta än sällan utan att motståndaren har gjort mål i samma halvlek.

Dessutom har man lagets anfallare Andy Williams tillbaka, efter en 4 månaders lång frånvaro. Kan han hitta fötterna redan nu? Doncaster välter oss inte direkt ur stolen med sina prestationer, men man vann åtminstone senast man mötte Bradford, vilket inte borde vara orimligt att göra om, givet Bradfords usla form. Vidare så avverkade man Fleetwood enkelt med 3-0 i senaste hemma-matchen. Efter senaste 0-0 matchen på resande fot mot Southens United känns det ändå som att man har börjat bygga på någonting. Det är inte fritt fall.

Bradford

Bradford har 10 matcher i rad utan vinst och på de senaste 5 matcherna borta har man bara lyckats kryssa en, mot Charlton, en match som slutade 1-1. Resten av matcherna har varit riktigt kassa. Man har ny tränare i Simon Grayson, men det har inte fått den positiva önskade effekten på laget som man hade hoppats på. Till skillnad från Doncaster så kommer man dessutom att vara utan sin huvudanfallare Charlie Wyke som är avtängd.

Förmodligen kommer laget roteras och start elvan inte se likadan ut som i senaste förlusten mot Wigan.

• Senaste matcher: LLDDLLLLLL
  • Senaste borta-matcher: LDLLLLWLWW

Av Bradfords senaste 10 bortamatcher så har man misslyckats med att göra mål i första halvlek i 8 av dom.