Speltips Edmonton Oilers - Dallas Stars

Bild från Bildbyrån

Har Edmonton hittat formen?

Vi vänder oss till världens bästa hockeyliga NHL, och ett möte mellan Edmonton och Dallas. Hemmalaget Edmonton har börjat säsongen svajigt och ligger i nuläget på en 14:e plats i Western Conference, med 5 poäng på 8 matcher. Gästande Dallas har börjat bättre och ligger på en 5:e plats, med 11 poäng på 7 spelade matcher. Jag tror dock att Edmonton kommer klättra i tabellen, man kommer från en seger och jag tror man tar andra raka mot Dallas på hemmaplan.

Edmonton Oilers

Edmonton med Connor McDavid i spetsen är ett av lagen som på förhand är favoriter till Stanley Cup i år. Men säsongens inledning, precis som McDavids form har inte varit bra. I senaste matchen gjorde man dock en bra match och slog Calgary hemma med 5-2, och kanske är man på väg in i en bra period. Innan det hade man fyra raka förluster. Jag tycker Edmonton är ett av ligans bästa lag i ljusa stunder och jag tror man tar andra raka vinsten mot Dallas hemma.

Dallas Stars

Dallas är även dom ett bra lag som brukar ta sig till slutspel. I senaste matchen slog man Columbus hemma med 5-3, och man kommer till denna match med fyra vinster på sina fem senaste matcher. Målvaken Jake Oettinger har varit lysande i de inledande matcherna, men kan han stå emot firma Draisaitl/McDavid i denna match?

Speltips

Dallas har visserligen börjat säsongen bättre än Edmonton, men jag tror Edmonton kan ha börjat hitta formen nu. Edmonton är starka på hemmaplan och man är i stort poängbehov. Jag tror man vinner denna match och mitt speltips blir att Edmonton vinner inklusive förlängning till oddset 1.77 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson