Speltips Edwards vs Covington

Bild från Bildbyrån

MAXBET: Tidig julafton med titelmatch i UFC

Då är det dags för MAXBET och det är i UFC jag hittar spelet i matchen mellan mästaren Leon Edwards och utmanaren Colby Covington. Det är dessutom min födelsedag så kan knappast börja födelsedagen bättre än detta möte. Mycket snack mellan grabbarna innan som vanligt när Covington är inblandad förstås.

SpelTorsten om Edwards vs Covington

Leon Edwards knep bältet med en riktigt fin huvudspark i slutet av matchen mot dåvarande mästaren Kamaru Usman, en match som Usman hade kontroll på och se ut att vinna men där Edwards alltså träffar helt rent och avslutar mästaren. Det blev en direkt rematch där Edwards kunde plocka hem segern via domslut. Edwards som till vardags tränar i England åker alltså över till Las Vegas, USA för att försvara bältet mot hemmahoppet Colby Covington.

Colby Covington är en jobbig typ som gör allt för att komma in i motståndarens huvud. Här lär han dock inte komma någon vart och ska alltså in i buren för första gången på nästan två år och det i en fem ronders titelmatch. Dessa förhållanden tror jag inte är någon nackdel för Covington som är rutinerad och kommer från en brottnings bakgrund och har tävlat hela livet. 

SPELTIPS

Jag har kommit fram till att 2.20 på Covington är allt för högt och måste synas. I min bok så ska han vara favorit mot mästaren Edwards. Båda är riktigt duktiga fighters där Edwards har fördel i det stående men det som talar för Covington i denna match är just hans brottning. Konditionen är på amerikanens sida och lägger man ihop brottning med kondition så blir det oftast de som får diktera matchbilden.

Även om Edwards är den bättre stående fightern så har Covington bra boxning för MMA och kan kombinera slag, sparkar och brottning på ett sätt som får honom att sätta press. Målet för Covington är att sätta hög press och få Edwards mot buren för att på så sett trötta ut honom och få en och annan nedtagning.

Jag klipper alltså till med ett MAXBET då jag tror Covington är den som får diktera tempo, styra matchen och trötta ut Edwards och när vi då får 2.20 gånger pengarna slår vi till.

Edwards vs Covington

Lägg spelet hos Bethard