Speltips Elfsborg - Djurgården

Bild från Bildbyrån

Formstarka Elfsborg tar ännu en seger!

Hemmalaget tar ytterligare en seger!

Det vankas allsvensk stormatch i Borås på söndag när Djurgården besöker Elfsborg. Båda lagen har en bra form inför söndagens drabbning där en vinst betyder mycket i båda lägren. Kan Elfsborg dra ifrån i topp eller kan Djurgården krypa närmre den allsvenska toppstriden?

Elfsborg

Elfsborg startade årets upplaga av Allsvenskan med att förlora mot Häcken och spela oavgjort mot Varberg men efter dessa matcher har Elfsborg vunnit sina 8 senaste och är numera med i toppstriden. Senast kommer man från en 3-0 seger mot Malmö där man lyckades ge Malmö sin första förlust för säsongen. Tränaren Jimmy Thelin har ett skapligt manskap att trolla med, däribland Okkels, Gudjohnsen, Ondrejka, Hult och kapten Johan Larsson. Elfsborg har mäktat med 25 mål på sina 8 vinster och släppt in 6 varav 3 var borta mot Sirius (Elfsborg vann med 3-4). Okkels utgick skadad mot Malmö och blir ett osäkert kort inför matchen och sedan tidigare är Bernhardsson och Boateng otillgängliga.

Djurgården

Djurgården som fick en trögstartad säsong där man endast tog 2 segrar på de första 6 matcherna men nu kommer de med 3 raka vinster i ryggen till söndagens match. Senast kommer man från den skandalomsusade matchen mot AIK där man lyckades vinna med 1-0. Målmässigt har det inte sett så bra ut då Djurgården endast lyckats göra 2+ mål i 4 matcher när man samtidigt släppt in 2+ mål på lika många matcher. Djurgården har ändå en skaplig trupp med spelare som Oliver Berg, Wikheim, Danielsson, Elias Andersson och Asoro. Wikheim blev utbytt med skadekänning i matchen mot AIK och blir tveksam till spel tillsammans med Elliot Käck som tidigare varit skadad.

Speltips

Jag tror det kan bli en målrik tillställning i Borås och främst från Elfsborgs sida. Man är inne i allsvenskans bästa form i nuläget och jag ser inte varför de inte fortsätter på samma spår. Det är fortfarande Djurgården som Elfsborg möter och Djurgården har en oerhört stark trupp men som inte riktigt hittat den kemi som de behöver för att vara en guldkandidat. Elfsborg å andra sidan har denna kemi integrerad i truppen och i Johan Larssons ord så fungerar Elfsborg som en “väloljad maskin”. På hemmaplan kommer Elfsborg vara svåra att slå och i och med formen som Elfsborg har just nu så kommer jag välja att heja på hemmalaget och spela Elfsborg till 2.15 på Kambi.

Spel: Elfsborg - Djurgården , Elfsborg Vinst FT @ 2.15 - Kambi