Speltips Elitloppet 2023

Bild från Bildbyrån

Vive la France

Elitloppet 2023 - En gång om året!

Det har äntligen blivit dags för en av årets höjdpunkter vad gäller travsporten och jag tänker bjuda på ett av mina spel till den stora dagen här!

Jag inleder dock med lite kort fakta om just Elitloppet 2023!

Elitloppet 2023 är den 72:a upplagan av Elitloppet, som kommer att köras söndagen den 28 maj 2023 på Solvalla i Stockholm. Varje år bjuds 16 hästar som utmärkt sig in till Elitloppet och dessa hästar lottas senare in i två kvalheat. Väl där går de fyra bästa i varje försök vidare till finalen som sker cirka 2–3 timmar senare samma dag. Ju bättre placering i kvalheatet, desto tidigare får hästens tränare välja startspår inför finalen. Samtliga tre lopp travas sedan 1965 över sprinterdistansen 1 609 meter (engelska milen) med autostart. Inför 2023 års upplaga av Elitloppet höjdes förstapriset till 5 miljoner kronor, och kom därmed att bli världens mest penningstinna sulkylopp.

Vad gäller spel till detta och även mycket annat vad gäller så kallade långtidsspel, så handlar allt egentligen om att försöka ta betalt före alla andra. Innan det kan ske försmädliga oddsras till exempel. Det spelet jag har tänkt att tipsa om har jag plockat ganska tidigt och har ett mycket högre redan, men jag anser ändå att detta odds vi får i dagsläget är fullt spelvärt ändå.

Franska superstjärnan med spännande utrustningsändringar!

Jag har fastnat för den franska topphästen Hohneck och finner värde i att spela på att hästen hamnar topp tre i Elitloppet 2023! För det får vi i nuläget 2,50x insatsen hos Leovegas.

Det är i nuläget tre franska hästar klara för Elitloppet detta år och dessa slipade på formen i Prix des Ducs de Normandie (videon) i franska Caen. Bäst av dom alla gick Hohneck och intrycket var ruskigt bra. Hästen vann det loppet och efteråt har Philippe Allaires gått ut med att Elitloppet är självklart det stora målet och man gör resan i ett angeläget ärende.

Ser man tillbaka på senaste starten och loppet i Prix des Ducs de Normandie så var det ett lopp som Hohneck vann efter att ha kopplat grepp kort före mål och segerstriden skrevs tillslut till 1.11,2/2450 meter voltstart.

Det som har kommit upp till ytan är även att Allaire nu testat amerikansk sulky i träning och det har gett ruskiga resultat och att det kommer förbättra Hohneck ytterligare.

Styrkan och kapaciteten finns för att hästen ska klara av två heat denna tävlingsdag och sen såklart handlar mycket om spårlottningen i finalen. Jag tror dock stenhårt på ekipaget och anser oddsen helt felaktiga i skrivande stund!

Jag har även lagt ett spel på den franska stjärnan att vinna hela Elitloppet 2023 och i nuläget ger det 7,75x insatsen.

Vive la France!


Faktorer som pekar för mitt spel:

🐎 Hästen ska eventuellt få gå med jänkarvagn för första gången

🐎 Styrkan för att klara av två heat samma dag finns


Spelet

📌 Jag spelar att Hohneck slutar på minst en topp tre-placering i Elitloppet 2023 till 2,50x insatsen hos LeoVegas

Stort lycka till!

/ Andreas