Speltips Elitloppet 2024

Bild från Bildbyrån

Horsy går under radarn!

Årets största travhelg är här med Elitloppet i fokus. Heaten går inte att klaga på då vi har ruskigt fina hästar till start i båda loppen. Just nu är Francesco Zet och franske Idao de Tillard som nämns mycket i förhandssnacket att vinna årets upplaga och lär bli hårt betrodda på spelet. Däremot så har jag hittat ett intressant spel och det är på Horsy Dream.


HORSY DREAM

Det här en häst som går lite under radarn bakom Francesco Zet, Idao de Tillard och Hohneck. Kapacitetsmässigt så är han inte sämre än de ovannämnda och man ska ha med sig att han var jämnspelad med Idao de Tillard i januari förra året i Prix d’Amérique. Då fick Horsy Dream en tuff resa och orkade inte till slut. Sen dess har Horsy haft bekymmer med skador och sjukdomar som har stoppat hans framfart lite.

Men nu verkar han vara tillbaka på allvar då han via en vass avslutning i Prix de l’Atlantique vann på nytt löpningsrekord och slog Hohneck med en hel del längder. Ruskigt fint intryck och toppformen är nog prickad inför detta Elitlopp. Han är snabb, stark och har inga direkt svagheter. Tränaren Pierre Belloche låter väldigt nöjd med sin häst inför det här och säger även att han känns mycket bättre nu än inför Prix d’Amérique i fjol. Starka ord rättar sagt! Spakarna sköts av Éric Raffin som är en av Frankrikes främsta kuskar och som är van att tävla på Solvalla och kan banan väl. Ett klart plus mot de andra franska kuskarna som är med i loppen. Nu hoppas man bara han har den rätta kylan Éric Raffin så är en topp 3 placering inte en omöjlighet i årets upplaga. Därför lägger jag ett lir på det.

SPELTIPS

  • Horsy Dream topp 1-3 Elitloppet spelas på Expekt till 2.75.

Lycka till vid rygg!

/Davids_betting

Oddsjämförelse: Horsy Dream topp 3 Elitloppet