Speltips EM Grupp C - vem slutar sist?

Bild från Bildbyrån

Slovenien

Enorm konkurrens råder i EM gruppen C, där förhandstippade favoriterna England, den otippade vinnaren Danmark och formstarka Serbien slåss om avancemang. Slovenien, som på alla sätt och vis är flera nummer sämre, har knappt någon möjlighet att ta sig vidare från gruppen.

ENGLAND - DANMARK - SERBIEN

Egentligen behöver ingen av nationerna någon närmare presentation, med tanke på vilka världsstjärnor som finns i alla tre trupper. Dessutom har nationerna gått som tåget under EM-kvalet.

England har vunnit sin grupp med 6 segrar och 2 kryssmatcher. Två gånger om har Italien slagits på vägen. Danmark vann sin grupp, före just Slovenien på lika många poäng. Men då förlorade danskarna den sista landskampen, som inte betydde något för dem. Serbien kom på andra plats bakom Ungern, som var helt felfria.

SLOVENIEN

Förbundskaptenen Matjaž Kek ska ha beröm för ett lyckat kval, där man kom före Finland, Kazakstan, Nordirland och San Marino. Men man klarade inte av att bjuda på motstånd mot danskarna när det väl gällde, i nästsista omgången. Atletico Madrid målvakten Jan Oblak är den stora stjärnan, men har inte varit i högform, vare sig i klubblaget eller landslaget. Fram i banan finns RB Leipzig anfallaren Benjamin Šeško. Men sedan är det rätt så glest med stjärnor i truppen.

MITT SPELTIPS

Någon större erfarenhet av att gå långt i mästerskap finns inte heller för slovenerna, som har extremt tufft motstånd framför sig. Jag kan inte se dem klara av att ta sig förbi någon av konkurrenterna, som är helt enkelt bättre i hästlängder.

Mitt spel landar på att Slovenien slutar sist i gruppen.

Oddsjämförelse EM Grupp C - vem slutar sist?

Följ oss under EM 2024