Speltips EM - Grupp F

Bild från Bildbyrån

Två för starka nationer!

Inför det stundande EM-mästerskapet denna sommar, presenterar jag härmed ett speltips för Grupp F, som fokuserar på slutliga placeringar.

Grupp F består av:

  • Portugal
  • Turkiet
  • Tjeckien
  • Georgien

Jag är övertygad om mitt val när det gäller vinnaren av denna grupp och väljer därför Portugal som gruppsegrare. Portugal är oerhört starka, de anländer till mästerskapet i Tyskland med en grym form efter att ha vunnit samtliga sina matcher under EM-kvalet, och dominerat totalt. Truppen är exceptionellt stark och chanserna att göra ett starkt mästerskap ser, enligt min mening, mycket lovande ut.

Vilket lag hamnar på andra plats?

Georgien utesluter jag omedelbart. Det är fantastiskt för nationen att delta i sitt allra första stora mästerskap, men frågan är om de är tillräckligt starka i ett mästerskap med Europas hetaste lag? Jag är starkt skeptisk och anser att de bör vara nöjda om de överhuvudtaget lyckas samla ihop en enda poäng under gruppspelet.

Det står då mellan Tjeckien och Turkiet, och jag väljer det lag som känns mest lovande, nämligen Turkiet. De genomförde ett imponerande EM-kval där de säkrade förstaplatsen framför bland annat Kroatien och endast förlorade en match under hela gruppspelet. Turkiet har inte sett så här starka ut på länge, trots några mindre övertygande träningsmatcher på senare tid.

Samtidigt är det något osäkert hur Tjeckien kommer att prestera med en ny tränare så nära inpå mästerskapet. Det är sällan en fördel att byta tränare med så kort varsel. De hade ett framgångsrikt kval där de slutade tvåa efter Albanien, men för mig känns Turkiet snäppet vassare med Montella vid rodret.

  • Mitt speltips blir därför: Portugal avslutar som etta, följt av Turkiet på andra plats. Spelet placeras hos Betinia till 3.00 gånger pengarna. Gå till EM-menyn > tabell > Forecast Grupp > Grupp F.

Följ oss under EM 2024