Speltips Emmen - Vitesse

Bild från Bildbyrån

Ett Vitesse på språng

Emmen möter Vitesse ikväll i den holländska Eredivisie. Det är en match i bottenstriden där hemmalaget Emmen ska försöka lämna de röda platserna. Här liras dock Vitesse att få över 5.5 hörnor till oddset 2.25 på LeoVegas.

Emmen

Emmen brukar vara ett stabilt inslag i den inhemska ligan. Ett klassiskt mittenlag. I år har man dock satt sig i en tuff situation där man kämpar om nytt kontrakt. För att klara det ska man göra det på sin hemmaplan där man endast förlorat en seriematch. Ikväll kommer laget att försöka segra mot ett Vitesse som underpresterat. Emmen har för vana att försöka föra sina matcher och min förhoppning är att deras spelsätt och inställning ikväll ska ge dem en ledning vid något tillfälle i matchen. Det vore guldläge för hörnspelet då Vitesse lär ligga på i jakt på kvittering mot ett hemmalag som sjunker och försöker försvara sin ledning.

Vitesse

Laget som brukar vara med och slåss om Europaspel ligger denna säsong på den nedre halvan i Eredivisie. Det kan förklaras med att man gjort tunga spelartapp utan att ersätta dessa spelare med vettiga alternativ. Lagets spelstil är dock samma. Man är offensivt balanserat där man anfaller i vågor. Det är lite kul med detta lag. När man väl går upp i anfall så biter man sig fast och öser på i perioder. Därefter tar man det lugnt ett tag för att åter gå upp och bita sig fast. Det är med andra ord inte ovanligt att laget kan stå på låga siffror i de offensiva kolumnerna för att sedan plötsligt explodera och leverera väldigt höga siffror. Ikväll tror jag att Vitesse kommer att få med sig många avslut samt många hörnor mot en medioker motståndare utan att för den delen vinna matchen. Minst 6 hörnor brukar man lösa mot de flesta motståndare förutom mot de allra största drakarna i denna liga. Emmen är inte en av dem och därmed känns spelet väldigt bra. Lycka till vid rygg!