Speltips Estland - Sverige

Bild från Bildbyrån

En pressad Janne Andersson

Det är ett Sverige som kommer till Estland med pressen att vinna. Det ser inte direkt ljust ut för Sveriges chanser att nå slutspelet i EM men chansen finns men först måste vi vinna i Tallinn.

SpelTorsten om Estland - Sverige

Estland är inte direkt ett av Europas bästa eller hetaste landslag men ska absolut inte underskattas på hemmaplan. De har bara tagit en poäng så långt i denna grupp och det var borta mot Azerbajdzjan där man tappade en 0-1 ledning till 1-1, en match de var mycket bättre faktiskt. De tappade även ledning borta mot Österrike där de hade 0-1 till mitten av andra då Österrike kunde vända och vinna. Hemma mot Belgien blev det stryk 0-3 helt väntat men estländarna var inte helt ofarliga och kan absolut stå upp mot Sverige.

Sverige har verkligen kniven mot strupen och har bara en vinst på dessa tre kvalmatcher, det kom mot Azerbajdzjan hemma med 5-0 men i de viktiga matcherna mot de som verkligen slåss om avancemang blev det snöpliga förluster när Belgien vann 0-3 på Friends Arena och nu senaste 2-0 borta mot Österrike. Nu är det vinster i varje match som gäller för att Sverige ska ha någon chans att ta sig vidare.

Köp en andel till matcherna här

SPELTIPS

Självklart är Sverige stora favoriter att vinna här och med all rätt. De har bättre spelare på varje position och kommer enligt mig även ha några formstarka och bättre spelare som kommer från bänk. Jag har valt att slå till med en högoddsare inför denna match och väljer att spela att det står lika i matchen i halvtid och att Sverige sedan vinner.

Vi får 4.5 gånger pengarna på det spelet och det tycker jag är värt en slant. Janne kommer naturligtvis se till att positionerna är rätt och inte låta grabbarna ta för mycket risker och även om Sverige kommer dominera matchbilden är jag inte helt säker på att de gör mål första 45 minuterna. Väl in i andra efter några sköna byten kommer Elanga in och trycker dit 1-0 och Sverige vinner till slut med komfortabla 3-0. Men nästan fem gånger pengarna på kryss i halvtid och att de vinner till slut är värt några units och jag klipper till med 3/10U.

Lägg spelet hos Coolbet