Speltips Europatipset » Söndag 14/8

Europatipset 14/8 » Tips, Analys & Spelförslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 14 augusti hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Djurgården

💥 Kupongens skräll

 • Girona

1. Chelsea - Tottenham 1

Vi inleder kupongen med ett Londonderby när Chelsea tar emot Tottenham. Båda lagen vann sina premiärer där Chelsea inte gjorde någon jätteprestation när de slog Everton samtidigt som Tottenham körde över Southampton. Tottenham är spännande inför denna säsong men jag tycker fortfarande Chelsea ska ses som det bättre laget och här på hemmaplan ska de absolut vara favoriter. Till runt 40% tycker jag ettan är en okej spik som jag utgår från, tar dock med krysset på mitt större system.

2. Nottingham - West Ham 2

Nottingham stod för en svag insats i premiären när de förlorade med 2-0 mot Newcastle och jag tror nykomlingarna står inför en väldigt tuff säsong då man helt enkelt inte har ett lag som håller för Premier League. Nu får de besök av ett West Ham som inte hade mycket att säga till om senast mot Man City men som ska vara favoriter här trots bortaplan. Tycker tvåan här till runt 55% är en vettig spik, men även här tar jag med krysset på mitt större system.

3. AIK - Värnamo 1X2

AIK ska såklart gå in som stora favoriter här på hemmaplan mot bottenlaget Värnamo. Men gästerna har stått upp bra mot många topplag denna säsong och jag tror absolut Värnamo kan störa här. Framförallt med tanke på att AIK spelade 120 minuter borta i Nordmakedonien redan i torsdags. Tror AIK kan få det tufft att ladda om här och jag vill få med alla tecken. Helgardering där vi hoppas på en skräll för utdelningens skull.

4. Djurgården - Kalmar 1

Djurgården tog sig bekvämt vidare i Europakvalet i veckan och det går inte att klaga på Djurgårdens form för tillfället där man väl får säga att Djurgården är Allsvenskans bästa lag för stunden. Jag tror också laget ska ha goda chanser att förlänga sin fina form här på hemmaplan mot Kalmar. Hade matchen spelats i Kalmar hade jag kunna tänka mig att Djurgården skulle få det tufft men hemma på Tele2 är laget oerhört starka och jag tror man städar av Kalmar. Ettan spikas.

5. Degerfors - Varberg 1

Tre tunga poäng på spel där Degerfors som befinner sig på negativt kval har sju poäng upp till söndagens motstånd Varberg på säker mark. Varberg har varit bättre denna säsong men i grunden tycker jag inte det skiljer så mycket mellan dessa två lag och Degerfors ska gå in som favoriter här med sin hemmafördel. På en kupong med väldigt många överstreckade favoriter gillar jag ettan här till runt 40%. Utgår från hemmasegern men tar även med krysset på mitt större system.

6. Elfsborg - Norrköping 1

Två lag som inte alls är nöjda med sin säsong då båda lagen såklart hade ambitioner att vara topplag men som båda nu placerar sig på den undre halvan av tabellen. Skiljer endast tre poäng mellan dessa lag men jag håller ändå Elfsborg som ett bättre lag och hemma i Borås ska de vara ganska tydliga favoriter. Tror på en underhållande match där inget lag kan vara nöjda med en poäng och 1 2 är ett alternativ här. Jag väljer dock ändå att spika Elfsborg.

7. Lazio - Bologna X2

Ligapremiär i Serie A och här tycker jag vi har ett fint skrälldrag då Lazio blivit alldeles för stora favoriter på kupongen. Visst ska Lazio ses som det bättre laget och hemma i Rom ska de gå in som tydliga favoriter. Men nu har ettan blivit streckad till över 75% och när spelbolagen endast ger hemmalaget runt 60% chans till seger finns det inget värde i att betala för ettan här. Väljer bort Lazio och spelar X2 till fint spelvärde.

8. Salernitana - Roma X2

Salernitana räddade ett nytt kontrakt förra säsongen med nöd och näppe och jag tror man kan förvänta sig att laget återigen blir ett bottenlag. Nu väntas en tuff premiär mot ett upphypat Roma som verkligen gjort en del tunga nyförvärv och som blir spännande att följa denna säsong. Roma ska gå in som tydliga favoriter här trots bortaplan men då tvåan är rejält överstreckad vill jag iallafall få med krysset. X2 spelas och det ska räcka.

9. Almeria - Real Madrid X2

Tuffast möjliga motstånd i premiären för nykomlingarna Almeria som nu får besök av de regerande mästarna och titelfavoriten Real Madrid. Klasskillnaden ska såklart vara enorm och trots sin hemmafördel ska Almeria inte ha mycket att säga till om här. Men nykomlingar brukar kunna sprattla till i början av säsongen och Real Madrid är ett lag som ibland gör riktigt svaga insatser mot svagt motstånd. Vill därför iallafall få med krysset som skulle kunna rensa bort de flesta system. X2 ska räcka.

10. Cadiz - Sociedad 1X

En ganska lurig premiär där Real Sociedad utan tvekan ska värderas som bättre än Cadiz och Sociedad ska också gå in som favoriter här trots bortaplan. Men jag tycker inte man ska överskatta detta Real Sociedad som jag tycker blivit lite väl stora favoriter på kupongen där tvåan står över 50%. Tror absolut Cadiz kan störa här och jag tycker spelvärdet ligger på hemmalaget. 1X blir mitt val.

11. Valencia - Girona X2

Här tycker jag vi har kupongens bästa skrälldrag då Valencia blivit alldeles för stora favoriter på kupongen när laget tar emot Girona. Visst ska Valencia ses som det bättre laget här och de ska vara favoriter med sin hemmafördel. Men Valencia ska verkligen inte ha 70% chans till seger som de nu är streckade till. Spelbolagen ger laget endast 50% chans till seger och med det sagt får vi ett enormt spelvärde på X2 som givetvis blir mitt val.

12. Nice - Strasbourg X2

Andra omgången i Ligue 1 där Nice inledde med ett kryss samtidigt som Strasbourg förlorade sin premiär. En omgång säger dock ingenting och jag tycker svenska folket återigen överskattar hemmafavoriten här. Jag tycker detta är två relativt jämna lag och även om Nice ska vara favoriter med sin hemmafördel så tycker jag inte de ska ha 55% chans till seger som ettan nu är streckad till. Tycker spelvärdet ligger på gästerna och X2 blir mitt val.

13. Mainz - Union Berlin 1

Vi avslutar i Bundesliga där både Mainz och Union Berlin vann sina premiärer och båda lagen går nog för tre poäng här då det är två lag som ska värderas som jämna. Mainz ska ändå vara favoriter här med sin hemmafördel och jag tror också på Mainz som jag tycker känns något vassare inför denna säsong. Kan ettan hålla sig kring 45% tycker jag det är en fin spik på en kupong där de flesta hemmafavoriter är rejält överstreckade. Jag spikar Mainz.

Stora raden - 2304kr

 1. Chelsea - Tottenham 1X
 2. Nottingham - West Ham X2
 3. AIK - Värnamo 1X2
 4. Djurgården - Kalmar 1
 5. Degerfors - Varberg 1X
 6. Elfsborg - Norrköping 1
 7. Lazio - Bologna X2
 8. Salernitana - Roma 1X2
 9. Almeria - Real Madrid X2
 10. Cadiz - Sociedad 1X
 11. Valencia - Girona X2
 12. Nice - Strasbourg X2
 13. Mainz - Union Berlin 1

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se