Europatipset Tips Söndag 16 januari » Förslag, Analys & Resultat
Speltips Europatipset » Söndag 16/1

Europatipset 16/1 » Tips, Analys & Spelförslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 16 januari hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Tottenham

💥 Kupongens skräll

 • Leeds

1. Tottenham - Arsenal 1

Londonderby och förutom den stora rivaliteten så är det också en väldigt viktig match poängmässigt mellan två lag som båda slåss om Europaplatserna. I grunden håller jag Arsenal högre än Spurs denna säsong men frånvarolistan hos gästerna är enorm vilket gör att Spurs ska vara favoriter här. Arsenal får knappt ihop en startelva och Tottenham till runt 45% spikas.

2. Liverpool - Brentford 1

Kupongens största favorit både sett till odds och streck och det med all rätt när ligatrean Liverpool tar emot mittenlaget Brentford. Även om Liverpool saknar ett par tunga pjäser ska de ändå vara en väldigt trolig etta. Jag sparar mina tecken och spelar den raka ettan.

3. West Ham - Leeds X2

Då vi spikat kupongens största favorit i form av Liverpool måste vi hitta skrällar för chans på lite högre utdelning. Här tycker jag West Ham blivit alldeles för stora favoriter hemma mot Leeds. Visst är West Ham det klart bättre laget och på hemmaplan ska de vara tydliga favoriter. Men till nuvarande 75% ser jag inget värde i ettan utan tycker spelvärdet ligger på gästerna och X2 spelas.

4. Atalanta - Inter 2

Toppmöte i Serie A när ligafyran Atalanta tar emot serieledarna Inter och precis som tabellen visar ska gästerna värderas som det bättre laget och trots bortaplan ska Inter vara favoriter här. Inter tog en tung titel i veckans supercup-final mot Juventus och jag tror de rider vidare på sin fina form. Utgår från tvåan till runt 40% men tar med krysset på mitt större system.

5. Roma - Cagliari 1

Roma går tungt för stunden där laget senast lyckades tappa en 3-1 ledning till en 3-4 förlust hemma mot Juventus. Men här ska de ändå ha goda möjligheter att hitta tillbaka till vinnarspåret på hemmaplan mot bottenlaget Cagliari. Favoritskapet är pressat men jag tycker det finns bättre lägen att fälla favoriter på denna kupong och här spikar jag ettan.

6. Venezia - Empoli 1X2

Lurig match mellan två formsvaga lag där bottenlaget Venezia ändå ska vara underdogs när de får besök av mittenlaget Empoli. Men jag tycker denna match känns öppen där inget utfall skulle överraska mig. Jag tycker dessutom både odds och streck sitter som de ska och utan något större spelvärde vill jag helgardera.

7. R.Madrid - A.Bilbao 1

Final i spanska Supercupen där matchen spelas på neutral mark nere i Saudiarabien. Även om det kan ses som lite av ett jippo tror jag båda lagen kommer gå för fullt här när en titel ändå står på spel. Real Madrid är klasser bättre än Bilbao denna säsong och jag tror Real löser en relativt bekväm seger här. Kliver på raka ettan.

8. Marseille - Lille X2

Här tycker jag svenska folket stirrar för mycket på tabellen när Marseille blivit streckade till över 50%. Vist har Marseille haft en bättre säsong poängmässigt men i grunden tycker jag inte det skiljer särskilt mycket mellan dessa lag. Marseille ska vara favoriter med sin hemmafördel men de ska inte ha över 50% chans till seger. X2 spelas.

9. Strasbourg - Montpellier 1

Två lag som gör det väldigt bra sett till sina förutsättningar där båda lagen är med i kampen om Europaplatser denna säsong. Även om Strasbourg har två poäng upp till Montpellier så håller jag hemmalaget som det bättre laget och med sin hemmafördel ska de definitivt vara favoriter. Till under 50% tycker jag ettan är en okej spik men jag tar ändå med krysset på mitt större system.

10. Troyes - Lyon 1 2

Det skiljer förvisso bara fem placeringar mellan lagen där Lyon har underpresterat rejält denna säsong. Men som de flesta vet är Lyon klart bättre än sin tabellplacering och här ska de gå in som väldigt stora favoriter trots bortaplan. Men även om tvåan är ett troligt utfall som jag tror på så vill jag också få med den rejält understreckade ettan som skulle kunna rensa bort de flesta system. 1 2 blir valet.

11. Lorient - Angers 1X

Lorient har en jobbig säsong där laget befinner sig på negativt kval men en seger här kan göra att laget klättrar tre placeringar. Lorient ska också vara favoriter på hemmaplan mot ett Angers som står sig bättre i tabellen men i grunden ska det här ses som två jämna lag. Inte fel att helgardera här men jag tror Lorient löser minst en pinne och 1X spelas.

12. Augsburg - Frankfurt 1X

Augsburg går tungt med endast en seger på sina fem senaste matcher och väntar en jobbig uppgift mot mittenalget Frankfurt där gästerna ska gå in som favoriter. Men jag tycker gästerna blivit lite väl stora favoriter när tvåan nu står över 55% samtidigt som spelbolagen ger Frankfurt runt 45% vinstchans. Utgår därför från 1X men helgarderar på mitt större system.

13. Bielefeld - Greuther Furth X2

Vi avslutar med ett bottenmöte från Bundesliga när nästjumbon Bielefeld tar emot ligajumbon Greuther Furth och här tycker jag hemmalaget blivit alldeles för stora favoriter. Visst ska Bielefeld vara favoriter med sin hemmafördel men att de ska ha runt 70% chans till seger som de nu är streckade till är bara helt fel. Enormt spelvärde på gästerna och X2 liras.

Stora raden - 2304kr

 1. Tottenham - Arsenal 1
 2. Liverpool - Brentford 1
 3. West Ham - Leeds X2
 4. Atalanta - Inter X2
 5. Roma - Cagliari 1
 6. Venezia - Empoli 1X2
 7. R.Madrid - A.Bilbao 1X
 8. Marseille - Lille X2
 9. Strasbourg - Montpellier 1X
 10. Troyes - Lyon 1 2
 11. Lorient - Angers 1X
 12. Augsburg - Frankfurt 1X2
 13. Bielefeld - Greuther Furth X2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
8 aug.
18:00
Sandnes - Skeid
Premier League
Spel: Sandnes -1 AH
 
8 aug.
19:00
Varberg - IFK Göteborg
Allsvenskan
Spel: Över 2,5 mål
 
9 aug.
20:45
Rangers - Union Saint Gilloise
Champions League
Spel: Rangers -1.5
 
11 aug.
20:00
FK Shkëndija - AIK
Fotboll
Spel: FK Shkëndija DNB
 
16 aug.
01:00
JVM Ishockey
Hockey-VM
Spel: Team Canada vinner
 
6 maj
16:00
The Championship
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

4 augusti 2022

Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor HC - fortsätter att leverera veckans tankar kring spel i Division 2. Han bjuder på speltips och välinitierade kommentarer i ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

28 juli 2022

Erik Johansson fortsätter att leverera veckans tankar kring spel i Division 2. Erik är verksam i Friska Viljor FC, som huserar i Division 2 Norrland och som Bettingstugan sponsrar ... Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2!

19 juli 2022

Erik Johansson bjuder på veckans tankar kring spel i Division 2. Erik är verksam i Friska Viljor FC som huserar i Division 2 Norrland och som Bettingstugan sponsrar under 2022. ... Läs mer

Spela på Sverige hos Lyllo Sport - Få 100 kr riskfritt spel!

Dam-EM 2022 12 juli 2022

EM 2022 är i full gång och så även Lyllo som nu öppnar sin sportsbook! I sitt välkomsterbjudande bjuder de på 100 kronor i ett riskfritt spel när du spelar på Sverige i EM! Ta del ... Läs mer

Spela på Sverige i EM - Få 500 kr freebet!

Fotboll 1 juli 2022

Nu får du en grym kampanj lagom till Fotbolls-EM tillsammans med William Hill. Upp till 500 kronor i ett freebet när du spelar på någon av Sveriges matcher i Fotbolls-EM. Läs allt ... Läs mer