Europatipset Tips Söndag 16 januari » Förslag, Analys & Resultat
Speltips Europatipset » Söndag 16/1

Europatipset 16/1 » Tips, Analys & Spelförslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 16 januari hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Tottenham

💥 Kupongens skräll

 • Leeds

1. Tottenham - Arsenal 1

Londonderby och förutom den stora rivaliteten så är det också en väldigt viktig match poängmässigt mellan två lag som båda slåss om Europaplatserna. I grunden håller jag Arsenal högre än Spurs denna säsong men frånvarolistan hos gästerna är enorm vilket gör att Spurs ska vara favoriter här. Arsenal får knappt ihop en startelva och Tottenham till runt 45% spikas.

2. Liverpool - Brentford 1

Kupongens största favorit både sett till odds och streck och det med all rätt när ligatrean Liverpool tar emot mittenlaget Brentford. Även om Liverpool saknar ett par tunga pjäser ska de ändå vara en väldigt trolig etta. Jag sparar mina tecken och spelar den raka ettan.

3. West Ham - Leeds X2

Då vi spikat kupongens största favorit i form av Liverpool måste vi hitta skrällar för chans på lite högre utdelning. Här tycker jag West Ham blivit alldeles för stora favoriter hemma mot Leeds. Visst är West Ham det klart bättre laget och på hemmaplan ska de vara tydliga favoriter. Men till nuvarande 75% ser jag inget värde i ettan utan tycker spelvärdet ligger på gästerna och X2 spelas.

4. Atalanta - Inter 2

Toppmöte i Serie A när ligafyran Atalanta tar emot serieledarna Inter och precis som tabellen visar ska gästerna värderas som det bättre laget och trots bortaplan ska Inter vara favoriter här. Inter tog en tung titel i veckans supercup-final mot Juventus och jag tror de rider vidare på sin fina form. Utgår från tvåan till runt 40% men tar med krysset på mitt större system.

5. Roma - Cagliari 1

Roma går tungt för stunden där laget senast lyckades tappa en 3-1 ledning till en 3-4 förlust hemma mot Juventus. Men här ska de ändå ha goda möjligheter att hitta tillbaka till vinnarspåret på hemmaplan mot bottenlaget Cagliari. Favoritskapet är pressat men jag tycker det finns bättre lägen att fälla favoriter på denna kupong och här spikar jag ettan.

6. Venezia - Empoli 1X2

Lurig match mellan två formsvaga lag där bottenlaget Venezia ändå ska vara underdogs när de får besök av mittenlaget Empoli. Men jag tycker denna match känns öppen där inget utfall skulle överraska mig. Jag tycker dessutom både odds och streck sitter som de ska och utan något större spelvärde vill jag helgardera.

7. R.Madrid - A.Bilbao 1

Final i spanska Supercupen där matchen spelas på neutral mark nere i Saudiarabien. Även om det kan ses som lite av ett jippo tror jag båda lagen kommer gå för fullt här när en titel ändå står på spel. Real Madrid är klasser bättre än Bilbao denna säsong och jag tror Real löser en relativt bekväm seger här. Kliver på raka ettan.

8. Marseille - Lille X2

Här tycker jag svenska folket stirrar för mycket på tabellen när Marseille blivit streckade till över 50%. Vist har Marseille haft en bättre säsong poängmässigt men i grunden tycker jag inte det skiljer särskilt mycket mellan dessa lag. Marseille ska vara favoriter med sin hemmafördel men de ska inte ha över 50% chans till seger. X2 spelas.

9. Strasbourg - Montpellier 1

Två lag som gör det väldigt bra sett till sina förutsättningar där båda lagen är med i kampen om Europaplatser denna säsong. Även om Strasbourg har två poäng upp till Montpellier så håller jag hemmalaget som det bättre laget och med sin hemmafördel ska de definitivt vara favoriter. Till under 50% tycker jag ettan är en okej spik men jag tar ändå med krysset på mitt större system.

10. Troyes - Lyon 1 2

Det skiljer förvisso bara fem placeringar mellan lagen där Lyon har underpresterat rejält denna säsong. Men som de flesta vet är Lyon klart bättre än sin tabellplacering och här ska de gå in som väldigt stora favoriter trots bortaplan. Men även om tvåan är ett troligt utfall som jag tror på så vill jag också få med den rejält understreckade ettan som skulle kunna rensa bort de flesta system. 1 2 blir valet.

11. Lorient - Angers 1X

Lorient har en jobbig säsong där laget befinner sig på negativt kval men en seger här kan göra att laget klättrar tre placeringar. Lorient ska också vara favoriter på hemmaplan mot ett Angers som står sig bättre i tabellen men i grunden ska det här ses som två jämna lag. Inte fel att helgardera här men jag tror Lorient löser minst en pinne och 1X spelas.

12. Augsburg - Frankfurt 1X

Augsburg går tungt med endast en seger på sina fem senaste matcher och väntar en jobbig uppgift mot mittenalget Frankfurt där gästerna ska gå in som favoriter. Men jag tycker gästerna blivit lite väl stora favoriter när tvåan nu står över 55% samtidigt som spelbolagen ger Frankfurt runt 45% vinstchans. Utgår därför från 1X men helgarderar på mitt större system.

13. Bielefeld - Greuther Furth X2

Vi avslutar med ett bottenmöte från Bundesliga när nästjumbon Bielefeld tar emot ligajumbon Greuther Furth och här tycker jag hemmalaget blivit alldeles för stora favoriter. Visst ska Bielefeld vara favoriter med sin hemmafördel men att de ska ha runt 70% chans till seger som de nu är streckade till är bara helt fel. Enormt spelvärde på gästerna och X2 liras.

Stora raden - 2304kr

 1. Tottenham - Arsenal 1
 2. Liverpool - Brentford 1
 3. West Ham - Leeds X2
 4. Atalanta - Inter X2
 5. Roma - Cagliari 1
 6. Venezia - Empoli 1X2
 7. R.Madrid - A.Bilbao 1X
 8. Marseille - Lille X2
 9. Strasbourg - Montpellier 1X
 10. Troyes - Lyon 1 2
 11. Lorient - Angers 1X
 12. Augsburg - Frankfurt 1X2
 13. Bielefeld - Greuther Furth X2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
19 jan.
17:29
Dagens Trippel 19/1
Fotboll
Spel: Trippel
 
19 jan.
18:59
Södertälje - Tingsryd
HockeyAllsvenskan
Spel: Södertälje-seger under ordinarie speltid
 
19 jan.
19:00
Vita Hästen - Västerås
HockeyAllsvenskan
Spel: Västerås över 3.5 mål
 
19 jan.
20:30
Leicester - Tottenham
Premier League
Spel: 1X & ö 1,5 mål i matchen
 
20 jan.
18:59
Dagens Trippel 20/1
Spel: Trippel
 
20 jan.
19:00
Oskarshamn - Brynäs
SHL
Spel: Fredrik Olofsson att göra minst en poäng
 
20 jan.
19:00
Leksand - Växjö
Spel: Joel Kellman gör minst en poäng
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2022

Stryktipset är tillbaka igen efter att vi inte fått någon med 13 rätt förra veckan. Denna vecka får vi därmed 12 miljoner i jackpot och bra läge att vässa hjärnorna igen. Några ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 15 Januari

Premier League 14 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Idrottsgalan 2022 - Två stora favoriter gör upp om åtråvärda priset!

12 januari 2022

Idrottsgalan går av stapeln den 17 januari 2022 och ett av de mest åtråvärda priserna är förstås årets manliga respektive kvinnliga idrottare. Och i båda kategorierna är de två ... Läs mer

Stryktipskrönikan 8 Januari

7 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare och bettingexpert Jonas Weimer kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.1)

Premier League 7 januari 2022

Det är FA-cupen i fokus när Stryktipset är tillbaka igen! 3e rundan ska spelas med en hel del fina lag från Englands högsta serier. Kupongen är dock knepig och kräver en bra spik ... Läs mer