Speltips Eurovision Song Contest - Big 5

Bild från Bildbyrån

Året då Growl hamnar i toppen? 101x pengarna!


Tyskland är ännu inte klara med sin uttagning och vi vet inte med säkerhet vilken låt man skickar till ESC. De är ungefär i samma stadie som Sverige men med skillnaden att det är lite jämnare mellan bidragen. Ett bidrag som dock börjar klättra mot toppen är detta.

Och även om det inte är min musiksmak så känner jag att den växer under hela låtens gång. Den kommer förstås vara en vattendelare och det är risk för fiasko men nog har den någonting i alla fall. Eller vad säger ni?

Bandet Lord of the lost startade 2007 i Hamburg men då som enbart som soloartist. Man hade först namnet Lord men efter lite konflikter med finska rockbandet Lordi bytte man namn till "Lord of the Lost". Gengren man jobbar inom är gothic rock/gothic metal-band. 

I Eurovision är det få gånger som growl lyckas bra. Men kanske är det dags nu?

Spelet

  • 1U - Tyskland bäst av big 5 @101 x pengarna hos Speedybet

Big 5 är alltså bäst av Tyskland, Spanien, Frankrike, Italien och England. De länder som är direktkvalificerade. Jag tycker Frankrikes låt är helt okej. Men klart tråkigare. 

Italiens sång kommer ju gå hem hos alla som gillar ballader på Italienska. Det vet vi ju är många i det klientel som brukar titta på ESC. En livsfarlig utmanare till 3.75.

Enlands vet vi inte ännu men står i @2 här konstigt nog. Är ju indirekt värdland och har säkert en riktigt bra låt. England brukar ju dock hamna långt ner och efter Brexit står de inte så högt i kurs i Europa.

Men hur som helst. 101 gånger pengarna på Tyskland. Det är värt en unit tycker jag.

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer

PS. Vi ska spana in något mer på Tyskland. Topp 10 kanske eller några H2H

Obs

Denna rek skrevs väldigt tidigt. Efter det har Frankrike rasat i odds och ligger nu trea att ta hem alltihop. Med andra ord blir det väldigt svårt för att inte säga omöjligt att denna går in. Ett kul odds i alla fall och kunde ha gått åt andra hållet med.