Speltips: Eurovision song contest - Semifinal 1 8/5 "No hard rock…
Speltips Eurovision song contest - Semifinal 1

Bild från Bildbyrån

No hard rock hallelujha men det räcker till final

Finland kommer till Eurovision med sångerskan Saara Aalto och hennes sång ”Monsters”. En vokal och mörk känsla i sången som handlar om demonerna man har i huvudet.

Jag tycker hon ska ha en bra chans även om Finland har kommit i en svår semifinal här. Men låten stiger i populäritet i Europa och jag tycker helt klart oddset är för högt på vårt grannland.

Spelet

Nu har Carl Corinthians fått soltsting, rekar Eurovision? Nja, där det finns okunskap finns det även pengar att hämta är min filosofi! Okunskap eller inte men bolagen kan ha rätt så galna odds på sånna här tillställningar. Därför kan det vara intressant att lyssna samt kolla igenom låtarna, nedladdningar samt oddsen för bidragen och bilda en uppfattning. Det har jag gjort här och hittat spelvärde i denna första semifinal på tisdag. Sen ska jag även tillägga att jag tagit hjälp av en schlagertokig kompis här.

Jag spelar Finland att kvalificera sig för final i Eurovision @2.10 betsson. Bet365 har samma odds här.

Saara Aalto

Född 1987 i Finland. Har tävlat för Finland 2011 och 2016 där hon slutat tvåa båda gångerna. Men hennes internationella genombrott kom sedan i ”X-factor” i Storbritannien 2016. Där hon nu är väldigt populär. Saara fick framföra alla låtar i Finland så det var redan klart att hon skulle få representera Finland i år. Sen röstade alltså det finska folket fram låten ”Monsters”.

Låten

Låten är skriven av svenskarna Joy Debb och Linnéa Debb tillsammans med Saara Aalto. Ganska tråkig scenografi och inte lika energifyllt i den finska uttagningen som gjordes mot hur det nu såg ut på genrepet i Eurovision. Där fick hon faktiskt stående ovationer efter sitt framförande och många menar att hon verkligen steppat upp låten. Jag tycker inte bolagen hänger med riktigt på det.

Hon är som sagt väldigt populär i Storbritannien och fördelen är att de får rösta i denna semifinal fast de inte själva sjunger. Sen tävlar även grannländerna Estland och Litauen, så från dem lär det komma en del röstar också.

Saara Aalto gör ett starkt framförande enligt mig. Kraftfull och känns väldigt avslappnad på scenen och det känns som hon kan gå hem i Europa. Låten är också nedladdad mycket nu och är populär. Rankad högt upp på många sidor när man kollar runt och ändå så får man alltså över @2 på hennes semi på betsson. Det känns som väldigt bra spelvärde i att Finland tar sig vidare tycker jag. Jag tror hon konkurrerar främst med Schweiz, Armenien, Belgien och Azerbajdzjan om de sista platserna in i finalen. Det bör räcka om hon slår två av dem men jag tror bara Belgien kommer hamna före bland dem.

Faror

  • Såklart finns det risker också. Finland har hamnat i en tuff grupp. Bland annat ställs hon mot Israels kycklinglåt som märkligt nog är tippade att vinna alltihop. Sen är Bulgarien tippade att slåss om det. Även Tjeckien, Estland och Cypern har starka bidrag och är med i samma semi här.
  • Juryn. Det är inte bara folket utan en jury som bestämmer. Det är såklart alltid vanskligt vad de faller för. Hade bara folket röstat hade jag lagt in 10u här.

Men hur som helst. Hon är just nu rankad åtta på betsson i denna semi. Tio bidrag ska ta sig vidare till final. Jag tror hon har en riktigt bra chans. Jag förstår faktiskt inte varför bolagen ligger så högt på henne. @1.80 är väl mer "rätt" tycker jag.

Här har ni låten:

www. youtube.com/watch?v=Z63CdpBotEQ

Lycka till vid rygg!

/CC

Carl Corinthians

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
27 nov.
13:30
Arsenal - Newcastle
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
27 nov.
15:30
Wolfsburg - Borussia Dortmund
Bundesliga
Spel: Dortmund över 1.5 kort
 
27 nov.
16:00
Liverpool - Southampton
Premier League
Spel: under 4,5 mål & Liverpool ö 7,5 hörnor
 
27 nov.
16:00
Norwich - Wolves
Premier League
Spel: Wolves -0.25AH
 
27 nov.
16:00
Crystal Palace - Aston Villa
Premier League
Spel: Över 2,5 mål
 
27 nov.
16:15
Valencia - Rayo Vallecano
La Liga
Spel: Över 2.5 mål
 
27 nov.
18:00
Linköping - Timrå
SHL
Spel: Linköping -1.5
 
28 nov.
15:00
Djurgårdens IF - Varbergs BOIS
Allsvenskan
Spel: Djurgården -1 asian hcp
 
28 nov.
15:00
IFK Göteborg - Östersunds FK
Allsvenskan
Spel: Göteborg att vinna mot noll
 
28 nov.
15:00
Brentford - Everton
Premier League
Spel: 1X & ö 1,5 mål
 
28 nov.
15:00
Burnley - Tottenham
Premier League
Spel: X2 & under 3,5 mål i matchen
 
28 nov.
15:00
IFK Göteborg - Östersunds FK
Allsvenskan
Spel: Östersund över 3.5 hörnor
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.47)

Premier League 26 november 2021

Stryktipset är tillbaka och det med besked. 15 miljoner i jackpot väntar på lördag när flera fina matcher ska spelas. Viktigt att hitta skrällarna och spikarna på denna kupong om ... Läs mer

Idol 2021 - här är odds på ALLA finalister!

Idol 26 november 2021

Fredagsfinalerna för Idol 2021 börjar närma sig sin dramatiska avslutning. Vi har tagit del av oddsen från LeoVegas inför fredagsfinalen den 26e november och det finns en ... Läs mer

Black Week hos Snabbare - 5000 SEK bonus!

25 november 2021

Det råder vilda dagar hos spelbolagen. Nästa på rad att ge en otroligt stor bonus är Snabbare som väljer att dubbla en redan stor bonus. Snabbare har svensk licens samt enkelt ... Läs mer

De är nya favoriter att vinna Champions League - Hela listan!

Champions League 25 november 2021

Fem matcher in i Champions Leagues gruppspel så har det utkristalliserat sig några favoriter till att vinna hela turneringen. Storlag som Man Utd och Barcelona har fått se sina ... Läs mer

BIG 9 - NYTT poolspel från ATG med europeisk toppfotboll!

Premier League 19 november 2021

Storslagna nyheter från ATG när spelbolaget lanserar nya Big 9! Poolspelet där det handlar om att sätta både 1X2 och över / under 2.5 mål i nio heta europeiska toppmatcher. Läs ... Läs mer