Speltips Eurovision song contest - Semifinal 1

Bild från Bildbyrån

No hard rock hallelujha men det räcker till final

Finland kommer till Eurovision med sångerskan Saara Aalto och hennes sång ”Monsters”. En vokal och mörk känsla i sången som handlar om demonerna man har i huvudet.

Jag tycker hon ska ha en bra chans även om Finland har kommit i en svår semifinal här. Men låten stiger i populäritet i Europa och jag tycker helt klart oddset är för högt på vårt grannland.

Spelet

Nu har Carl Corinthians fått soltsting, rekar Eurovision? Nja, där det finns okunskap finns det även pengar att hämta är min filosofi! Okunskap eller inte men bolagen kan ha rätt så galna odds på sånna här tillställningar. Därför kan det vara intressant att lyssna samt kolla igenom låtarna, nedladdningar samt oddsen för bidragen och bilda en uppfattning. Det har jag gjort här och hittat spelvärde i denna första semifinal på tisdag. Sen ska jag även tillägga att jag tagit hjälp av en schlagertokig kompis här.

Jag spelar Finland att kvalificera sig för final i Eurovision @2.10 betsson. Bet365 har samma odds här.

Saara Aalto

Född 1987 i Finland. Har tävlat för Finland 2011 och 2016 där hon slutat tvåa båda gångerna. Men hennes internationella genombrott kom sedan i ”X-factor” i Storbritannien 2016. Där hon nu är väldigt populär. Saara fick framföra alla låtar i Finland så det var redan klart att hon skulle få representera Finland i år. Sen röstade alltså det finska folket fram låten ”Monsters”.

Låten

Låten är skriven av svenskarna Joy Debb och Linnéa Debb tillsammans med Saara Aalto. Ganska tråkig scenografi och inte lika energifyllt i den finska uttagningen som gjordes mot hur det nu såg ut på genrepet i Eurovision. Där fick hon faktiskt stående ovationer efter sitt framförande och många menar att hon verkligen steppat upp låten. Jag tycker inte bolagen hänger med riktigt på det.

Hon är som sagt väldigt populär i Storbritannien och fördelen är att de får rösta i denna semifinal fast de inte själva sjunger. Sen tävlar även grannländerna Estland och Litauen, så från dem lär det komma en del röstar också.

Saara Aalto gör ett starkt framförande enligt mig. Kraftfull och känns väldigt avslappnad på scenen och det känns som hon kan gå hem i Europa. Låten är också nedladdad mycket nu och är populär. Rankad högt upp på många sidor när man kollar runt och ändå så får man alltså över @2 på hennes semi på betsson. Det känns som väldigt bra spelvärde i att Finland tar sig vidare tycker jag. Jag tror hon konkurrerar främst med Schweiz, Armenien, Belgien och Azerbajdzjan om de sista platserna in i finalen. Det bör räcka om hon slår två av dem men jag tror bara Belgien kommer hamna före bland dem.

Faror

  • Såklart finns det risker också. Finland har hamnat i en tuff grupp. Bland annat ställs hon mot Israels kycklinglåt som märkligt nog är tippade att vinna alltihop. Sen är Bulgarien tippade att slåss om det. Även Tjeckien, Estland och Cypern har starka bidrag och är med i samma semi här.
  • Juryn. Det är inte bara folket utan en jury som bestämmer. Det är såklart alltid vanskligt vad de faller för. Hade bara folket röstat hade jag lagt in 10u här.

Men hur som helst. Hon är just nu rankad åtta på betsson i denna semi. Tio bidrag ska ta sig vidare till final. Jag tror hon har en riktigt bra chans. Jag förstår faktiskt inte varför bolagen ligger så högt på henne. @1.80 är väl mer "rätt" tycker jag.

Här har ni låten:

www. youtube.com/watch?v=Z63CdpBotEQ

Lycka till vid rygg!

/CC

Carl Corinthians

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
8 dec.
04:30
San Jose Sharks - Vancouver Canucks
NHL
Spel: Vancouver Canucks Över 3 mål
 
9 dec.
01:00
Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings
NHL
Spel: Toronto Maple Leafs FT
 
9 dec.
16:00
Weimers VM-trippel
Fotbolls VM 2022
Spel: Trippel
 
9 dec.
16:00
Kroatien - Brasilien
Fotbolls VM 2022
Spel: Vinícius Júnior Över 1,5 skott på mål + Över 1,5 mål match
 
9 dec.
16:00
Kroatien - Brasilien
Fotbolls VM 2022
Spel: Brasilien över 1.5 mål + över 2.5 kort
 
9 dec.
20:00
Nederländerna - Argentina
Fotbolls VM 2022
Spel: Nicolas Otamendi får kort
 
18 dec.
22:00
Fotbolls VM 2022 - Argentina
Fotbolls VM 2022
Spel: Argentina vinner VM guld
 
24 dec.
11:00
Fotbolls VM 2022 - Serbien
Fotbolls VM 2022
Spel: Serbien åker ut i kvartsfinal
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

60x pengarna på Ronaldo ikväll? Upphöjt odds!

Fotbolls VM 2022 6 december 2022

TISDAG: Fotbolls-VM rullar idag vidare med de två sista åttondelsfinalerna. Då kommer Hajper med en fin kampanj där vi får 60x pengarna på att Ronaldo gör mål med huvudet och att ... Läs mer

Från 6 x till 25 x pengarna på Brasiliansk dubbel från Hajper!

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

MÅNDAG: Brasilien tar emot Sydkorea i en färgsprakande match som ska ge oss ett till kvartsfinallag. Lagen kommer till denna match med olika erfaranheter. Brasilien åkte på sin ... Läs mer

Inför Brasilien - Sydkorea VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Brasilien åkte på en chockartad förlust mot Kamerun senast. Men tog sig ändå vidare som gruppsegrare. För Sydkorea var det en riktigt urladdning mot Portugal. Dels vände man och ... Läs mer

Inför Japan - Kroatien VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Japan tog sig vidare från den svåra Grupp E och slog därmed ut självaste Tyskland. Kroatien i sin tur gick stark i Grupp F och förlorade inte en match. Nu möts lagen här och i ... Läs mer

Betway boost: Upphöjt odds på Morata att göra mål!

Fotbolls VM 2022 4 december 2022

TISDAG: Spanien har charmat oss igen med stort bollinnehav och mycket mål. Totalt 9 mål blev det i gruppspelet varav Morata gjorde tre av dem. Detta som inhoppare. Nu är han ... Läs mer