Speltips: Everton - Crystal Palace 5/4 "Everton hakar på i kampen om…
Speltips Everton - Crystal Palace

Bild från Bildbyrån

Everton hakar på i kampen om topp 4

En match mellan 8an och 12an i Premier League på en måndag i april brukar sällan kittla speciellt mycket men den här skiljer sig lite. För trots Evertons minst sagt svajiga säsong har man, vid vinst i sina två hängmatcher, bra chans att blanda sig in in kampen om topp 4. Nyckel blir dock att man besegrar Crystal Palace på Goodison, något jag tror att man gör.

Everton

Med Carlo Ancelotti vid rodret, en James Rodriguez i storform bakom Richarlison och Calvert Lewin och ett stabilt mittfält inledde man säsongen oerhört starkt. Efter det har det varit svajigt och man har gått tillbaka till det där laget som varit svårt att lita på. Det man dock kunnat se är all den kvalitet som finns när truppen är hyfsat skadefri.

Man förlorade en hel del tyngd framåt när Calvert-Lewin var skadad och när James försvann tappade man mycket av sin kreativitet. Detta innebar att Richarlison fick dra ett allt för tungt lass och man blev lättlästa.

Formen var, innan uppehållet svag. Man förlorade sina tre sista matcher mot Chelsea, Burnley och Manchester City. Nu förväntar jag mig dock ett mer ordinarie lag trots att både Doucoure och Pickford missar.

Crystal Palace

Det händer inte sådär överdrivet mycket kring Roy Hodgsons Crystal Palace. Man har gjort en bra säsong och behöver ytterligare tre poäng för den magiska 40 poängsgränsen som brukar gälla för att vara på säker mark, något Palace utan tvekan kommer att vara när vi summerar säsongen.

Nyckelorden är fortsatt en tight defensiv och förlita sig på individuell briljans offensivt. Skillnaden i år är att det handlar om fler spelare offensivt. Nu är det inte bara Zaha som levererar utan Eze har stundtals varit riktigt vass, Ayew är inte varit lika bra som ifjol men bidrar oftast och därtill ser Benteke bättre ut än han gjort sedan tiden i Aston Villa.

Detta till trots är det fortsatt oftast alldeles för lite offensivt för att man ska kunna ta något sorts kliv i rätt riktning.

Man var i relativt bra form innan uppehållet med två vinster, två kryss och en förlust på sina fem senaste, där 0-0 mot Manchester United sticker ut i positiv väg och 1-4 mot Tottenham i negativ bemärkelse.

H2H

Totalt: 3-2-0

I Liverpool: 3-2-0

Speltips

När väl Everton haft fullt, eller nästintill fullt, manskap har man sett riktigt bra ut. Med James framför Allan och Gomes samt Davies eller Sigurdsson och strax bakom Richarlison och Calvert-Lewin med Digne på vänsterkanten som piskar in fina inlägg och defensiven hålls ihop av det där välbalanserade mittfältet och Mina, Godfrey och Keane längst bak, då är man bra och är man bra slår man Crystal Palace hemma.

Man har vunnit tre raka mot Hodgsons mannar med 3-1, 3-1 och 2-0 och det är där man bör ligga mot detta Palace. Jag tror att man har mått bra av ett uppehåll. Spelare som matchats flitigt har fått vila, några har fått hämta kraft från landslagsspel och Ancelotti har fått finslipa detaljer med resten.

Everton vinner detta och hakar på i kampen om topp fyra. Det spelar jag till 1,83 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
29 sep.
18:00
Aalborg - Rungsted
Metal Ligaen
Spel: Aalborg -1.5
 
29 sep.
18:45
Atalanta - Young Boys
Champions League
Spel: Båda lagen gör mål & under 2,5 mål
 
29 sep.
19:00
MoDo - Västerviks IK
HockeyAllsvenskan
Spel: MODO ö3
 
29 sep.
19:00
HV71 - Västerås
HockeyAllsvenskan
Spel: HV71 -1.5
 
29 sep.
19:00
Norrby - Helsingborg
Superettan
Spel: Norrby 0 AH
 
29 sep.
21:00
Manchester U - Villareal
Champions League
Spel: Manchester United -1 AH
 
29 sep.
21:00
Juventus - Chelsea
Champions League
Spel: Under 2,5 mål
 
30 sep.
19:00
Frölunda HC - Örebro HK
SHL
Spel: Örebro X2
 
30 sep.
19:00
Timrå - Luleå
SHL
Spel: Luleå vinner under ordinarie speltid
 
12 okt.
00:00
Philadelphia Flyers
NHL
Spel: Philadelphia Flyers når slutspel Ja
 
13 okt.
00:00
Colorado Avalanche
NHL
Spel: Colorado Vinnare Central Division
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 25 September

Premier League 24 september 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Dalibor Rajic som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

"Jag var så stel så jag knappt kunde knyta skorna!" - Limpar om sin debut!

24 september 2021

Anders Limpar har börjat spela fotboll igen, detta i division 5 klubben Hede IK uppe i Härjedalen. Hör Limpans egna ord om den galna matchen där han även gör mål från halva planen! Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.38)

Premier League 24 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 25 miljoner i jackpot! En kupong är dock inte värd något utan riktigt bra spikar och skrällar. Här serveras de av våra experter ... Läs mer

Vem vinner SHL:s poängliga?

20 september 2021

SHL 2021/2022 drog igång för drygt en vecka sedan och det går fortfarande att spela på vem som vinner seriens poängliga. Vi har granskat spelbolagens odds för vinnare av SHL:s ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.37)

Premier League 17 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 15 miljoner i jackpot! Denna gång serveras spikarna och skrällarna från Bettingstugan av våra experter Anders Limpar och Jonas ... Läs mer