Speltips Färjestad - Brynäs

Bild från Bildbyrån

Färjestad - Brynäs

Tanken är att det - förutsatt att det inte blir något smittspridningskaos i Färjestad och/eller Brynäs - ska spelas en SHL-match under tisdagskvällen. En tämligen intressant batalj mellan två lag som har gjort det relativt bra rent helhetsmässigt den senaste månaden.

Färjestad

Värmlänningarna satsade hårt inför säsongen och radade upp tunga värvningar. Förväntningarna var därefter, varpå laget inledde ytterst trevande. Det har dock sett bättre ut på sistone. Mycket bättre. Sju (!) vinster på de åtta senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Färjestad har visat prov på lagets gedigna potential och bevisat att FBK är ett lag som besitter kapaciteten att utmana de bästa i SHL om allt klaffar. Visst - Färjestad svarade för en enskild riktig plump i protokollet hemma mot Luleå i slutet av december, men alla lag gör dåliga matcher emellanåt och FBK har framför allt förbättrat defensiven den senaste månaden sett till helheten.

Brynäs

Gävle-gänget har visserligen förlorat två matcher i följd, men det har varit idel jämna bataljer och tio poäng på de tio senaste matcherna är ett väldigt bra facit sett till det helhetsmässiga. Mikko Manners gäng har visat prov på många positiva tendenser den senaste månaden och mycket talar för att BIF kommer göra en bättre säsong än i fjol. Ett slutspelsavancemang förefaller på intet sätt orealistiskt.

Speltips

Brynäs är ett lag med en del kvaliteter, inte minst i form av den offensiva spetskompetensen (däribland till exempel Anton Rödin).

Lägg därtill att Färjestads powerplayspel har inte har kommit igång ännu. Faktum är att Värmlandslaget är sämst (!) i hela SHL i numerärt överläge sett över hela säsongen hittills.

Färjestads mentala övertag till följd av idel segrar i inbördes möten och 8-2 i målskillnad väger dock tungt.

Färjestad är obesegrade mot Brynäs den här säsongen

BIF är dessutom ett mediokert bortalag och FBK har i grunden ett bättre spelarmaterial. Bland annat på forwardssidan, där Färjestad kan ståta med ett helt annat djup sett till den grundläggande kapaciteten.

Det råder inga tvivel om att 1.80 (i skrivande stund) i odds för en Färjestadsseger är spelvärt som läget är nu.