• FC Emmen - PEC Zwolle
Speltips FC Emmen - PEC Zwolle

Bild från Bildbyrån

Målrikt på De Oude Meerdijk

Holländska Eredivisie bjuder på fredagsmatch och denna hittar vi på De Oude Meerdijk i Emmen. Två lag som inlett säsongen trögt drabbar samman och jag tror att det fortsätter trilla in mål när dessa lag är i farten.

FC Emmen har en seger på de fyra inledande matcherna och noteras så här långt för en målskillnad på 3-8. Segern kom i förrförra omgången då de hade Heerenveen på besök i en match de vann med 2-0. Målen som gjordes letade sig in tidigt i matchen då värdarna tog ledningen redan efter blott fyra minuters spel och med lika många minuter kvar innan halvtid kom matchens sista mål. Därefter var det i princip spel mot ett mål under den andra halvan, men Heerenveen fick aldrig hål på Emmen som tog tre välbehövliga poäng.

Omgången därpå gästade FC Emmen ett Willem II på resande fot och där inkasserades lagets tredje förlust på fyra matcher så hemmalaget har ett förmodligen stukat självförtroende inför mötet med PEC Zwolle.

Gästerna har likt värdarna fått en tung inledning på säsongen då även de har inlett med tre förluster av fyra möjliga. Till skillnad från sina motståndare så har Zwolle än så länge inte fått segerjubla då de som bäst plockat poäng och detta gjorde de i hemmamötet med Sparta Rotterdam senast där de kryssade sig genom 2-2 i en minst sagt händelserik match.

Min poäng i detta är att det är två lag som i poängbehov för att klättra i tabellen och då är min teori så enkel som så att två lag som går för seger, bör innebära en målrik tillställning. Logiskt? Kanske, kanske inte.

Över 2,5 mål i denna fredagsmatch är mitt lir och detta till priset 1.80.