Speltips: FC Porto - Liverpool 28/9 "Ryggareken om Porto vs…
Speltips FC Porto - Liverpool

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Porto vs Liverpool

Vi har ett spännande Champions League möte framför oss när vi än en gång får se Liverpool åka till Porto. Det blir sjätte gången man möts. Jag tror dock att Liverpool blir för starka för Porto denna gång, likt de flesta gånger förr. Men jag tror samtidigt att det blir en match med många mål, förmodligen från både håll.

Porto

Sergio Conceicaos Porto inledde gruppspelet i Champions League med att spela oavgjort mot Atletico (0-0). Ett inte helt förvånande resultat då vi knappast trodde på målfest inför. I slutändan stod Diego Simeones sida för totalt 6 skott medan Porto stod för 5 skott.

Porto är ännu oslagna denna säsong, en streak som sträcker sig över 18 matcher (all competitions). Senast kommer man från en 2-1 vinst över Gil Vicente efter mål av Mehdi Taremi och Sergio Oliveira. Den senare gjorde mål i 89e minuten.

Det visar såklart på att man är ett bra lag i bra form. Vi minns väl föregående säsong då man spelade 0-0 mot Manchester City och vann över Juventus och dessutom vann över både Marseille och Olympiacos utan insläppta mål.

Truppen:

Porto måste göra några defensiva byten efter att Mbemba fått rött kort och avstängning och då Pepe fått kliva av mot Atletico.

Möjlig XI: Costa; Corona, Cardoso, Marcano, Wendell; Otavio, Oliveira, Grujic, Diaz; Taremi, MartinezLiverpool

Liverpool vände underläge till vinst senast mot AC Milan (3-2). Nu har man chansen att ta kontrollen i en otroligt svår grupp genom att vinna mot Porto. Liverpool har tenderat att avancera från gruppspelen i CL. Om vi blickar tillbaka på historiken ser vi även att man är oslagna i sina fem senaste bortamatcher i gruppspelen av CL.

I ligan kommer man senast från en överaskande 3-3 match mot nykomlingarna Brentford. Kanske hade man tankarna på annat håll, nämligen matchen mot Porto. Dessförinnan hade man fyra raka vinster. Matchen markerade vidare den femte i ordningen där Liverpool öst in mål.

Truppen:

Saknas: Alcantara, Elliot, kanske Williams.

Vi lär även få se lite rotation då Liverpool spelar mot Manchester City i ligan härnäst.

Möjlig XI: ​​Alisson; Gomez, Matip, Konate, Tsimikas; Henderson, Fabinho, Jones; Salah, Firmino, MinaminoREK

Porto har inte vunnit på de 8 senaste matcherna när dessa lag har mötts. Klopp har inte råd att ta det lätt på någon av matcherna i grupp B och måste dessutom ha matchen mot Manchester City i ligan i åtanke. Men i slutändan så tror jag att Liverpool har tillräckligt med offensiv kapabilitet för att såra Porto. Men man ställer nog upp med en något roterad elva vilket lär vara en fördel för Porto som är starka på hemmaplan. Ett antal defensiva tvingade byten för Porto lär dock öppna upp matchbilden något.


  • Jag spelar på att det blir över 2.5 mål till 1.75 hos Betsson. 6u.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
25 jan.
19:00
Luleå - Oskarshamn
SHL
Spel: Fredrik Olofsson att göra poäng
 
25 jan.
19:00
Växjö - Skellefteå
Spel: Växjö inklusive förlängning och straffar
 
26 jan.
18:59
HV71 - Västervik
HockeyAllsvenskan
Spel: Tre HV71-poäng och minst fyra mål i matchen
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Här är Sveriges 10 största guldchanser i OS 2022 i Peking

Vinterspelen 24 januari 2022

Vinterspelen 2022 närmar sig med stormsteg. SOK har fastställt truppen och det är ett starkt landslag som kommer visa upp sig i Peking under februari månad. Vi har tagit tempen på ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.3)

Premier League 21 januari 2022

Ingen jackpot denna vecka men en riktigt rolig kupong med en hel del spännande matcher. Limpar och Weimer guidar er rätt bland spikar och skrällar. Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 22 Jan

Premier League 21 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Tomas Wahlberg (Pippo) kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2022

Stryktipset är tillbaka igen efter att vi inte fått någon med 13 rätt förra veckan. Denna vecka får vi därmed 12 miljoner i jackpot och bra läge att vässa hjärnorna igen. Några ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 15 Januari

Premier League 14 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer