Speltips: Fluminense - Gremio 29/9 "Fluminense v Gremio - speciella…
Speltips Fluminense - Gremio

Bild från Bildbyrån

Fluminense v Gremio - speciella omständigheter

Serie A Brasilien börjar närma sig ett kritiskt läge. Över hälften av matcherna spelade och nu ska man börja inta en bra position för att sedan växla upp sista 10 matcherna. De här två lagen har båda i grunden rätt bra kapacitet. Framförallt Gremio men de har inte fått till det riktigt i seriespelet förrän nu på slutet då man vräkt in mål. Speciella omständigheter råder kring denna match och jag tror mig ha hittat rätt spel här.

Spelstopp: Söndag ⏰ 21:00

Fluminense 📉

 • Fortaleza (B) 1-0
 • Palmeiras (B) 0-3
 • Corinthians (H) 1-0
 • Goias (B) 0-3
 • Santos (H) 1-1

Gremio 📈

 • PR (B) 0-2
 • Cruzeiro (B) 4-1
 • Goias (H) 3-0
 • Santos (B) 3-0
 • Avai (H) 6-1

Skador/Avstägningar/Vilade spelare

Oj här finns det mycket att rapportera. Fluminense har tre skador. Mascarenhas (inget märkvärdig), Ferraz och Wellington. Inga tongivande spelare nån av dem. De har även tre avstängningar. Även där skulle jag säga att det inte är så farligt även om mittbacken Digao är en av dem. Det finns bra back-ups dock.

Gremio vilar hela truppen!

I Gremio däremot har vi mycket att rapportera om. Renato Gauchu väljer att vila HELA truppen. Natten till torsdag har man den viktiga Copa Libertadores semin mot Palmeiras och därmed åker man enbart med reserver och inlånade U23 spelare här. Det kommer alltså bli en speciell match!

Analysen

Oj vilken form Gremio har! Man har inte bara vunnit utan man har krossat motståndet. 16 mål gjorda och 2 insläppta senaste fyra är magiskt. Det här är sista seriematchen innan man har semifinalen mot Flamengo på torsdag och då väljer alltså tränaren att vila hela elvan. Det är förståligt. Copa Libertadores ses som årets viktigaste matcher och nu är man så nära finalen. Dessutom spelade man natten till fredag så de här tre matcherna skulle nog kosta mer än det smakar. Nu ger man ungdomarna och reserverna chansen och jag tror de kan göra det okej. Vilka spelar de med då? De flesta har spelat en hel del matcher ändå under säsongen genom rotation och inhopp.

Sex U23 spelare åker med varav en guldklimp

Bland U23-spelarna har man en riktig guldklimp i Ferreira, 21, som gjort 11 mål på 15 matcher i U23. Enligt uppgift startar man dock med André allra längst fram. 29 åringen som gjort 11 matcher i år och 2 mål. Det lag som man körde på sista stängda träningen var detta:

 • Julio César; Leo Moura, Paulo Miranda, David Braz, Juninho Capixaba; Thaciano, Romulo, Patrick, Luciano, Pepê; Andre.

Ingen spelare som var med och vann med 6-1 senast mot Avai alltså. Moura som får spela här är 40 år men har ju bra rutin. Braz och Miranda är helt okej. De flesta har omkring 10 matcher i benen denna säsong, även om det varit mycket inhopp. Längst fram tycker jag dock de har rätt bra klass med släpande Pepè och Andre som spets. De borde kunna skapa en del chanser längst fram. Gör de inte det så kommer vi få se en enormt hungrig Ferreira i andra halvlek.

Fluminense

Fluminense spelar hemma andra matchen i rad på bara några dagar. På Marscana är de okej, men vinsterna duggar inte supertätt. De fick 1-1 mot Santos senast. Men man var inte bra i den matchen tycker jag. Det var nästan en stöld att de fick med sig en poäng. Senaste 10 matcherna har man vunnit tre. De har en del skador och avstängningar men inget som ska förstöra chanserna här tycker jag.

Här har man världens chans att plocka tre pinnar. Man möter ett Gremio som alltså kommer med idel reserver. Ett ordentligt försvagat lag men de har ändå gjort det bra när de fått spela tidigare. Det är i alla fall något som Fluminense måste utnyttja.

Man har svårt mot Gremio

Däremot så har de svårt mot Gremio. På de sju senaste mötena har Fluminense endast en seger. En har slutat oavgjort. Hela fem vinster för Gremio. Senaste matchen slutade 5-4 (!) i somras. Och de har har endel problem framåt tycker jag. Man gör inte särskilt mycket mål.

Spelet

Fluminense har matchen i fredags i benen och Gremio har idel reserver. Det här kommer bli en annorlunda match. Fluminense vill lämna bottenträsket och här har de verkligen sin chans. Men då måste de framåt. Jag tror absolut inte det blir någon överkörning trots att vi får se ett försvagat Gremio. För Gremio fins det bara full fart. De har allt att vinna. Dessutom hungriga U23 spelare som vill visa upp sig och även reserver som vill in i startelvan för a-laget. Jag tror det kan bli en rolig match och jag tror Gremio kommer stänka dit nån kasse i matchen. Kanske även fler med tanke på att Fluminense har en match i benen.

 • 5U Gremio över 1 mål @1.98, pengarna tillbaka på ett mål, YoBetIt.

Lycka till vid rygg!

/ JWeimer

 • Twitter: @WeimerJonas
 • Facebook: Jonas Weimer
 • Instagram: jonas_weimer
Gilla rek om du håller med Jonas Weimer

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
10 juli
21:15
Fulham vs Cardiff
Championship
Spel: Båda lagen gör mål (BLGM)
 
11 juli
13:00
Vasalund - Täby FK
Spel: 1X och båda lagen gör mål
 
11 juli
18:20
V75 6 Årjäng Platsspel
Trav
Spel: Viking Brodde placering 1-3
 
11 juli
18:42
V75 7 Årjäng Platsspel
Trav
Spel: Milligan`s School placering 1-3
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Milan mot Juventus - riskfritt spel från Betfairs prisbelönta spelbörs

Serie A 7 juli 2020

TISDAG: Stor match ikväll mellan Milan och Juventus. Zlatan ska försöka förstöra för Juve i kampen om ligatiteln. Ta del av riskfritt spel från Spelbörsen till matchen. Läs mer

Helgens trippel med Bettingstugan - 4.40 x pengarna!

Allsvenskan 3 juli 2020

Allsvenskan går in i sjätte omgången och tabellen börjar så sakteliga att sätta sig. Bettingstugan har till denna helg tagit fram en fin trippel där vår expert tagit fram sina ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.27)

Premier League 3 juli 2020

Stryktipset går in i sina sista omgångar och även denna helg bjuds det på flera fina matcher. Räkna med hög omsättning och räkna med att du kommer behöva hitta en fin spik och ... Läs mer

Stryktipset Duellen - Kvartsfinal 1

Premier League 2 juli 2020

Duellen på Stryktipset har lämnat seedningen och nu börjar utslagsrundorna. I kvartsfinal 1 möts Bettingstugans bettingexpert Jonas Weimer och det senaste tillskottet på ... Läs mer

Nya bonusar för alla svenska bettingsidor i juli 2020

2 juli 2020

Regeringen har skärpt regler kring spelbranschen och det innebär bland annat att ett spelbolag som mest får dela ut 100 kronor som bonus på casino. Det har gjort att vi fått se en ... Läs mer