Speltips Fredrikshavn - Herning

Bild från Bildbyrån

Nu är det dags för Herning att börja vinna matcher

Vi vänder oss tillbaka till den danska hockeyligan och ett möte mellan två lag som börjat säsongen uselt. Hemmalaget Fredrikshavn har inlett serien med 0 poäng på de 3 inledande matcherna, med ans gästande Herning har tagit 4 poäng på sina inledande 5 matcher. Fredrikshavn kommer nog dock vara ett lag i botten av serien. Herning däremot bör vara topp 2 i ligan när vi summerar. Med andra ord är det dags för Herning att börja vinna hockeymatcher, och det börjar med vinst mot jumbon borta.

Fredrikshavn

Fredrikshavn har i några säsonger varit ett mittenlag i den danska ligan. I år tror jag dock man är sämre och jag tror man får kämpa för att nå slutspel (att inte komma sist) De 3 inledande matcherna har som sagt slutat med förlust, 5-2 mot Odense, 1-3 mot Rödovre och 5-2 mot Sönderjyske. Nu väntar ett av seriens bästa lag hemma och då tror jag det blir 4:e raka torsken.

Herning

Herning har som sagt inte alls fått den starten på säsongen som man önskat. Man började med vinst hemma mot Sönderjyske efter förlängning med 4-3, men efter det har man 4 raka förluster. I senaste matchen var det visserligen mot värsta rivalen, Aalborg borta, 3-1. Herning har ett mycket starkt lag på pappret och bör vara med och slåss om guldet. Nu är det dags för vinst, och inte 5:e raka förlusten.

Speltips

Två lag som haft en tung säsongsinledning. Herning har dock ett så pass bra lag att man kommer klättra i tabellen, det har inte Fredrikshavn. Jag tror Herning kommer vara väl förberedda inför denna uppgift och mitt speltips i matchen blir därför Herning -1.5 till oddset 1.85 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson