Speltips: Fulham - Chelsea 16/1 "Fartfyllt och sevärt derby att…
Speltips Fulham - Chelsea

Bild från Bildbyrån

Fartfyllt och sevärt derby att vänta

Det har minst sagt varit ett par märkliga veckor i Premier League. Stor osäkerhet, ojämnt matchande och snabba ryck. Detta gäller inte minst Fulham som fick veta på måndagen att man skulle möta Tottenham i veckan. Nu är det dags för ännu ett derby, den här gången mot rivalerna i västra London när Chelsea gästar Craven Cottage på lördagseftermiddagen.

Fulham

Det var knappast några glada miner bland Premier League-supportrar runt om i världen när det stod klart att Fulham var ett av lagen som gick upp i somras. Inledningen var gav dem också rätt för det såg riktigt illa ut och känslan var att det skulle bli degradering med buller och bång.

Trenden har dock vänt. Fulham tar fortsatt för lite poäng men spelet ser bättre och bättre ut för varje match som går. Man har hittat en helt annan stabilitet i försvaret och har flera spelare som kan göra skillnad offensivt. Senast mot Tottenham förtjänade man krysset och hade även bud på betydligt mer i den andra halvleken.

Man har inte förlorat på sex matcher men man har samtidigt inte vunnit på sju, en smått absurd statistik. Fortsätter man med prestationer som senast är det dock bara en tidsfråga innan även trepoängarna börjar trilla in. Steg 1 är dock alltid att sluta förlora.

Chelsea

Sett till kvalitet ett av ligans mest formsvaga lag. Spelade mot Morecambe i FA cupen förra helgen och har efter det fått veckan till att träna och återgå till grunderna. Det försvarsspel som såg så stabilt ut i höstas har varit lite skakigare senaste 5-6 matcherna och offensiven har inte alls klickat som tidigare. Senast mot Morecambe såg man tendenser till ett lite snabbare bolltempo, något som givetvis är svårt mot sämre motstånd. Det har också varit nyckeln när Chelsea spelat bra under säsongen, och när man väl varit bra har man varit riktigt bra.

Det har varit en del frågetecken kring hur man ska använda nyförvärven Havertz och Werner. Den förstnämda såg bättre och mer fit ut senast medan Werner, som då fick spela centralt, fortsatt har det tufft. Jag skulle inte bli förvånad om det är Ziyech och Hudson-Odoi på kanterna med antingen Abraham eller Giroud centralt mot Fulham. Att kunna byta in Werner mot ett lite tröttkört Fulham kan vara ett smart drag.

Speltips

Fulham har spelat frejdig och sevärd fotboll ett bra tag nu. Man har inte riktigt fått utdelning sett till chanserna man skapat men hela tiden varit farliga. Chelseas spel den senaste tiden har kanske inte varit frejdigt men man har heller inte fått den utdelning ett lag med den spetsen borde ha.

Jag tror att detta blir en öppen, relativt böljande match där Chelsea såklart kommer att vara spelförande men där Fulham som vanligt kommer med fart, kraft och irrationella spelare. Jag tror även att det lite lugnande matchandet för Chelsea kan ha en positiv effekt och att man kan hitta tillbaka till intensiteten både med och utan boll.

Denna match har egentligen alla ingredienser för att bli en målrik match och det är dags för båda lagen att få utdelning.

Över 2,5 mål spelas till 1,80 gånger pengarna.

Lycka till!

Gilla rek om du håller med Ridderwall

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
13:00
Leicester - Arsenal
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.8)

Premier League 26 februari 2021

13 miljoner i jackpot denna vecka på Stryktipset! Det firar vi in med att slå på stort. Vi har Uppsnack Stryktipset, analyser på hemsidan samt förstås dagens Spikar och skrällar. ... Läs mer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer