Speltips Fulham - Liverpool

Bild från Bildbyrån

Nykomlingen får det svettigt

I den tidiga lördagsmatchen tar nykomlingen Fulham emot Liverpool på Craven Cottage. Kan inte tänka mig något annat än en ensidig historia här.

Speltips


Liverpool ser verkligen ut som en väloljad maskin där man verkligen har ett otroligt lag starka i alla lagdelar. Mané har som bekant lämnat men kvar finns otroligt mycket kvalité där Diaz nog kan komma att fortsätta lika bra som han avslutade och där Darwin Nunez plockats in och sett vass ut under försäsongen. I slutet av juli besegrade man Man City med 3-1 i en mycket övertygande seger där bägge lagen mönstrade bästa tänkbara elvor. Otroligt fint besked inför PL-premiären. I de matcher Liverpool förlorat under försäsongen har man spelat med blåbärselvor så jag lägger knappast någon vikt vid dessa förluster. Viktigt också att Salah fick göra 1+1 mot City för storstjärnans självförtroende. Jota out ett tag dock.

Fulham vann Championship i storartad stil förra säsongen och borde väl då ses som en spännande nykomling? Men nej trots den bragden tycker jag ändå truppen ser överlag tunn ut och inte alltför intressant. Där finns spelare som emellanåt kan blixtra till, tänker främst på en viss centertank till serb och även Cairney som ofta kan vara magisk men lika ofta likblek. Gillar att man verkar fått klart Leno som keeper då det är en bra målis för en nykomling. Men det kommer inte hjälpa här. Försvarslinjen är lagets akilleshäl (tydligt när vi granskar Fulhams målskillnad i Championship) och när Liverpool i förmodat gott slag gästar, då tror jag detta kan bli en storförlust. På det mittbackskris där man har få till förfogande och inte fått in det man önskat. Framåt saknas Harry Wilson som dras med knäskada. Han hade varit en nödvändig lekkamrat för Mitro där framme. Stort avbräck.

Liverpool -1,5 asian hcp spelas till 1.87 hos Pinnacle.