Speltips GAIS - IFK Göteborg

Bild från Bildbyrån

12 års väntan är över!

Hallå i stugan!

Vi ska till Gamla Ullevi denna måndag för matchen mellan GAIS - IFK Göteborg i Allsvenskan!

Let´s Go!

Äntligen dags för derby och vilket derby sen. 12 års väntan är över!

GAIS är tillbaka i Allsvenskan och nu väntar ett efterlängtat möte mot Stora IFK Göteborg som går av stapeln under måndagskvällen.

Det förväntas storpublik och slutsålt på Gamla Ullevi denna afton och vi ser ett hemmalag i GAIS som jag inte tycker gjort bort sig direkt i sin återkomst till Allsvenskan. Laget befinner sig på en elfteplats för dagen och kommer från ett nederlag senast mot Djurgården med 1-0. Dessförinnan hade man två raka segrar mot Kalmar och Mjällby.

Läget i GAIS är bra i övrigt sett till tillgängliga spelare, bortsett från Krasniqi, men Sims egentligen inte gjort bort sig när han fått chansen anser jag.

Oavsett så ska man vara en eller två nivåer sämre än stadsrivalerna Göteborg och när nu även ”besökarna” kommer med vind i seglet efter senaste matchen mot BP så kan det bli åka av för makrillarna?

Blåvitt har fler nycklar att avgöra detta derby!

IFK Göteborg tog en väldigt imponerande seger senast borta mot Brommapojkarna med 0-3 och resultatet var med mersmak. Göteborg visade prov på fartfylldhet och finess samt att man var väldigt effektiva i sina anfall.

Abraham och Skjellerup har börjat trumma igång och man märkte inte av saknaden av Mucolli alls senast.

Det mest anmärkningsvärda i laget är ändå hur supertalangen Elis har tagit sina chanser mellan stolparna.

Trots att Göteborg inte har fått någon utdelning hittills sett till hur man spelat, så tror jag vändningen kanske kommer nu efter segern senast. Jag anser i alla fall att man förtjänar några fler poäng och ska man vara med och slåss i toppen är det bara tre poäng som räknas denna kväll.

Det gäller bara att man står emot GAIS anstormning första 15, för att sedan vända på skutan och visa sin erfarenhet och kvalitet.

Det känns som Blåvitt har lite fler nycklar än GAIS för att vinna det här mötet och oddset är tilltalande på tvåan i detta derby.

Faktorer som pekar för mitt spel:

GAIS ska vara några nivåer sämre

⚽ Göteborg kommer från en imponerande insats senast

⚽ Göteborg borde ligga högre upp i tabellen sett till sina insatser hittills

Spelet

📌 Jag spelar att IFK Göteborg vinner matchen till 2,40x insatsen hos Unibet

Stort lycka till!

Oddsjämförelse