Speltips GIF Sundsvall - IFK Göteborg

Bild från Bildbyrån

Offensivt spel att vänta på NP3 Arena i Sundsvall

Dags för ny omgång av Allsvenskan där GIF Sundsvall gästas av IFK Göteborg denna söndag. Här kommer mina tankar och mitt tips till denna spännande match både för botten och toppen.

GIF Sundsvall

Mycket talar för att Giffarna kommer att åka ur Allsvenskan i år. Med sex omgångar kvar så har man tio poäng upp till Degerfors som innehar kvalplatsen. Teoretiskt så finns chansen, men då måste man vinna alla resterande matcher som är kvar och så som spelet sett ut hittills i år vore det en bragd större än den 1964 när man tog steget upp i Allsvenskan första gången. 

I förra omgången mot Norrköping åkte man på två snabba baklängesmål och kunde inte återhämta sig efter det där matchen slutade i 1-3 förlust. 3-5-2 uppställningen som man envisas med tycker inte jag passar truppen helt. Dels för att Gabriel Casto ute till vänster var alldeles för svag i den positionen att ta hand om en kant helt själv där han såg vilsen ut, men även för att man "tappar" en spelare i försvaret vilket gör det blir stora ytor mellan lagdelarna. Mittfältet förlorades ju stort mot Norrköping trots att man spelar med tre centrala och det är nog mycket för att man får täcka enorma ytor hela tiden.

Kan släppa fram yngre förmågor

Jag tror redan att tankarna är mot Superettan och det ryktas lite att man kommer experimentera lite med laget och släppa fram hungrigare yngre förmågor mot Göteborg, som Alexander Larsson och några till. Enligt mig är detta rätt väg att gå för Clarhaut. Mot Norrköping fick vi inte se de yngre få chansen och inte heller den satsning man ville göra på lokala förmågor. Nu har man absolut inget att förlora när de ska ta sig an IFK Göteborg och jag hoppas man bjuder upp till dans på söndag inför sina fans och åtminstone låter publiken få lite framtidstro på spelarna som ska representera klubben 2023.

Alexander Larsson Sundsvall

Alexander Larsson kan få starta?

IFK Göteborg

Änglarna kommer med tre raka förluster i bagaget där man har släppt in nio mål på dessa. Så formen är mer än diffus på gästerna. Senast mot Elfsborg så fick även Marcus Berg rött kort i 1-2 underläge och då hade man ett helt berg att bestiga. Nu är han avstängd och då tycker jag man tappar mycket erfarenhet och tyngd framåt. Chansen finns att Erik Sorga kliver in bredvid Aiesh och Norlin i anfallet, men det återstår att se.

Pressad Stahre

Men nu måste tränaren Stahre vända på den negativa trenden och varför inte mot ett avsågat Sundsvall. Man har ju flera matchvinnare i laget och det är dags för dom nu att steppa upp när Marcus Berg saknas. En förlust till här då tror jag tränaren Stahre lär bli ifrågasatt om det är rätt man för jobbet. Så jag förväntar mig ett heltaggat Göteborg så kliver ut på NP3 Arena.

Analys

Jag tror på en helt öppen match där det inte lär saknas chanser i matchen och jag tror på en del mål här. Giffarna, om ryktet stämmer, lär rotera i laget och släppa fram yngre förmågor som lär vilja visa upp sig. IFK Göteborg måste ta sig ur förlustkrisen och hamna på vinnarspåret igen. Man har ju fortfarande chans på topp sex och då kan man inte ge lagen ovanför mer försprång. Därför tänker jag lägga ett målspel i matchen som jag tror en del på och det hittar ni nedanför.

Speltips

  • Mitt spel blir båda lagen gör mål i matchen. 6U @1.73 Pinnacle.

Lycka till vid rygg

/Davids_betting

Hos Bettingstugan.se hittar ni fler speltips på Allsvenskan och Superettan

Fler spel till matchen