Speltips GIF Sundsvall - IFK Värnamo

Bild från Bildbyrån

Sista chansen för Sundsvall

Omgång 27 av Allsvenskan och ny match för jumbon Sundsvall när Värnamo kommer på besök. Två nykomlingar som ställs mot varandra där jag tror vi kan få se en del mål.

Sundsvall

Sundsvall har 9 poäng upp till Degerfors och vid förlust ikväll innebär det att spel i Allsvenskan 2023 är borta. Även om det rent praktiskt redan är det så har man ändå ett halmstrå som man säkert vill greppa. Man vann senaste hemmamatchen mot IFK Göteborg och det är något man kan bygga vidare på.

Det har annars varit en riktigt svag säsong för Giffarna som dragit med målvaktsproblem, backproblem och även tränarproblem. Nya tränaren Clarhaut har inte lyft laget utan roterat en hel del utan att för den skull kunnat få någon förändring. Ikväll mot Värnamo får vi säkert se ny uppställning.

Kan vara tacksamt läge för Sundsvall

Det är trots allt ett tacksamt läge där hoppet på ett sätt är kört och där alla tror att Sundsvall ska förlora. Då kan man i alla fall koncentrera sig på att spela ut ordentligt. Och det tror jag man gör här mot Värnamo. Jag lyfte fram mål- och backlinjeproblem men framåt har man faktiskt rätt bra fart. 25 mål i år är lika många som Varberg och Degerfors gjort exempelvis. Man har vassa Pontus Engblom som jag hoppas kommer stanna i Allsvenskan på något sätt.

Som om inte Clarhaut hade tillräckligt med problem så drog Blomqvist på sig rött kort senast. Det betyder att man får laborera med den redan tunna backlinjen inför matchen mot Värnamo. Det kommer inte bli stabilt och jag gissar på ett par insläppta mål. Däremot tror jag att man löser minst ett mål själva. Hemmaplan med en desperation att få in en kvittering eller reducering under matchen kommer leda till chanser framåt.

rött kort Blomqvist sundsvall

Blomqvist fick syna det röda kortet senast

Värnamo

Värnamo har överraskat riktigt stort på mig i år. Ett riktigt bra år för en nykomling där Antonsson förstås blev en succévärvning. När Sundsvall fick avbräck och en försvagad trupp gjorde Värnamo allt rätt under försäsongen. Det har också märkts i tabellen där man nu är på en fin tiondeplats. Kontraktet säkrat för länge sedan.

Det är dock framförallt hemma man varit riktigt bra. Borta har man bara tre vinster på 13 matcher och man släpper in en hel del mål (28). Det är faktiskt bara Sundsvall som släppt in mer (34).

Analysen

Sundsvall har för svag defensiv för att hålla nollan. Man kommer släppa in mål mot Värnamo under 90 minuter. Det kommer betyda att man även måste gå framåt. Man har liksom inget att förlora längre när kontraktet i stort sett är kört. Man lär släppa på handbromsen rejält vid 0-1 och vid 1-0 kommer man inte klara att stå emot Värnamo.

Spelet

  • Jag spelar en betbuilder hos Bet365. Båda lagen gör mål och över 2.5 mål till oddset 2.05

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer