Speltips Gurney vs Chisnall

Bild från Bildbyrån

Då har vi kommit till åttondelsfinaler i årets VM

Det kom några intressanta skrällar under torsdagen när bla. Brendan Dolan slog ut världsfemman och en av favoriterna Gerwyn Price. Det var även ruskigt nära att favoriten till att vinna hela VM, Luke Humphries var illa ute mot tysken Pietreczko men lyckades till slut samla sig och ta sig vidare efter en ordentlig rysare. I detta speltips har jag hittat ett vinnarspel mellan publik favoriten Dave Chisnall som möter Nordirländaren Daryl Gurney.

SpelTorsten om van Gurney vs Chisnall

Daryl Gurney vann under torsdagen en märklig match mot Ricky Evans som hade kunnat sluta precis hur som helst. Båda kastade bra till de kom på avslut där båda missade och slarvade, något jag vill påstå kostade Evans matchen. Gurney kunde precis som i den förra matchen hitta några höga och viktiga avslut. I det femte set vid ställning 2-2 dunkar Gurney in en 164 checkout på Bullseye och säkrar set. Han vinner till slut 4-2 efter en vacker 130 checkout och visar att formen är tillbaka och vi har fått se glimtar av den gamla Gurney som tog scenen med stor för några år sedan.

Dave Chisnall hade inga som helst problem att slå fjolårets semifinalist, tysken Gabriel Clemens. 4-1 blev det och han hade kontroll från första början. Lite surt var det för oss som hade Chisnall på ett 180 handikappspel (-1.5 180s) där han tappar 3-0 till 4-6 i den kategorin och vårat speltips förlorades. Annars ett mycket fint VM med fina resultat och vi hoppas det bär hela vägen genom turneringen. Chizzy som han kallas visade klass på avsluten och vinner matchen enkelt trots att Clemens hade ett bättre pilsnitt så slarvade tysken för mycket på dubbeln och kunde inte slutföra helt enkelt. 

SPELTIPS

Här har jag valt att kliva på Chisnall som vinnare då han genom året varit en mycket bättre kastare och vunnit några Europatävlingar och har en mycket högre nivå än Gurney. Om Gurney är i bra form och kastar bra dart om dagen så har ändå Chisnall en eller två växlar till än vad vi sett så långt i VM. Chisnall har inte ritkigt kommit igång med sin kapacitet med höga poäng och många 180s och behövde inte heller växla upp mot Clemens som missade alla viktiga lägen och bjöd Chisnall på otroligt mycket.

En annan viktig faktor är avsluten där Chisnall visat klass och säkerhet till skillnad från Gurney som hade otroliga problem mot Ricky Evans senast. Visst har Gurney en otrolig förmåga att hitta de höga avsluten men under en så pass lång match som detta formatet erbjuder kommer han bli straffad flertalet gånger av Chisnall.

Dave Chisnall vinner och tar sig till kvartsfinal till oddset 1.70 blir mitt spel.

Lägg spelet hos x3000

ANDELSSPEL MED SPELTORSTEN

EUROPATIPTSET FREDAG 29 DECEMBER - 2.5 MILJONER JACKPOT
SpelTorsten

SpelTorsten

STRYKTIPSET LÖRDAG 30 DECEMBER
SpelTorsten

SpelTorsten