Bild från Bildbyrån

Hamburg vinner mot ett lågt försvar

Match I Bundesliga 2 mellan Hamburg och Wehen och det här är verkligen toppen mot botten. Hamburg ligger trea, tvåa poäng från en direktplats till Bundesliga. Wehen däremot är näst sist och ligger nu på direktplats ner till tredjeligan. Här är det inget snack om att båda lagen behöver poäng.

• Spelstopp Söndag 13:30

Hamburg har kommit tillbaka efter uppehållet med tre matcher och har skramlat ihop endast två poäng. Det är inte godkänt sett till vad man har för potential i laget. Kallduschen i matchen mot Greuther Furth (2-2 i 94e minuten) verkar ha satt sig i huvudet på spelarna som inte fick in bollen mot Armina Bielefeld. Och mot Stuttgart tappade man en 2-0 ledning till 2-3 förlust. Återigen med ett väldigt sent mål emot sig. Det misstaget lär man inte vilja upprepa här då Wehen kommer på besök. Jag tror vi kommer få se ett Hamburg som tar tag i taktpinnen och visar att man är förtjänta av att vara med där uppe.

Wehen startade efter uppehållet med en fin vinst mot Stuttgart men har sen två raka förluster. Även om det bara blev 0-1, 0-1 mot Heidenheim och Sandhausen är man rätt utspelade. I matchen mot Heidenheim förlorar man skotten med 17-8 och trots en hel halvlek hemma senast mot Sandhausen saknade man helt tryck framåt och frustrationen ledde fram till en mängd gula och röda kort. 6-14 i skott säger det mesta. I och med den stökiga matchen senast saknar man Ajani och Schwede där Schwede kommer saknas i det defensiva arbetet på mitten. Räkna med ett lågt försvar här och möjligtvis nån chans på kontring. Om det är något man ska säga om Wehen är det dock att de sällan faller igenom i sina matcher. Det var 13 matcher sedan man släppte in över 2 mål i en match mot St Pauli (1-3) och 46 insläppta på 28 matcher är inte jättedåligt för ett lag i botten.

Analysen

Hamburg brukar ha rätt lätt för Wehen. Det skiljer mycket i slagstyrka mellan lagen och jag förväntar mig ett bortalag som kommer backa hem och vara nöjda med 0-0 så länge som möjligt. Wehen kommer få väldigt svårt att hålla över 90 minuter och tids nog kommer troligtvis Hamburg göra både 1 och 2-0. Men att det ska bli några 4-1 här är jag inte alls inne på. Wehen faller sällan igenom i sina matcher.

Spelet

• 7U Hamburg vinner och matchen går under 4.5 mål. Spelet lägger jag på Unibet till 1.78.