Speltips Hammarby IF - IFK Värnamo

Bild från Bildbyrån

Hammarby i flow

Sist dessa lag möttes vann Värnamo på sitt hemmagräs. Nu förväntar jag mig en helt annan matchbild- och ett annat utfall.

Speltips

Hammarby gick in i formsvacka efter cupfinalen i maj, men har nu tagit sig igenom krisen och fullkomligt lyser. Tre raka 3-0-segrar och nyförvärven har verkligen acklimatiserat sig omedelbart till Cifuentes sätt att spela fotboll. På det en Gurra Ludwigsson i kalasform och nu väntas även målmonstret Veton Berisha från norska Viking debutera om än möjligen via inhopp. Tidigare har Bajen varit dominanta i spelet men haft svårt i planens sista tredjedel. På sistone uppges man ha lagt stort krut på att komma till bukt med problemet- och vi ser ju att man onekligen verkar ha lyckats. "Bara mål på fasta" är ett minne blott. Mohanad Jeazhe deltar inte ens i träning efter spelvägran och det är ju givetvis ett tapp. Men nyförvärvet Pinas gör sig också bra till vänster i backlinjen. Hammarby har en match mindre spelad och kan vid vinst här kliva upp i delad serieledning med Djurgården- räknar iskallt med att man är påkopplade och tar den chansen.

Värnamo har varit ett stabilt hemmalag på naturgräset på Finnvedsvallen där man bland annat slog just Bajen med 2-0 och även tagit poäng mot andra storlag liksom föll hedersamt sist via 2-3 mot AIK. Men på bortaplan är man inte i närheten av lika stabila. Mittfältaren/yttern Wenderson Oliveira (målskytt sist mot AIK) är också avstängd här. Värnamo är ett lag som gillar att trilla boll och deras spelfilosofi hedrar dem. Men jag tror det finns en risk för att man kan bli brutalt bestraffade här om man tror att man ska åka till Tele2 och försöka sig på att vilja ha boll och stå högt. Slaktade nyligen på Tele2 mot Djurgården där förlustsiffrorna skrevs till hela 0-5.

Hammarby -1,5 asian hcp till 1.97 hos bet365 är taget.