Speltips Hammarby IF - Malmö FF

Bild från Bildbyrån

Finaldags

Dags för final i Svenska Cupen på Tele2 i Stockholm när regerande cupmästarna Hammarby ställs mot regerande ligamästarna Malmö.

Speltips

Riktigt härligt möte att se fram emot här. Sist lagen möttes under våren i ligaspelet blev det 0-0 och Hammarby var inne i en monsterstreak medan Malmö drogs med massvis av skador. I nuläget är Hammarby tillbaka i fin form och är serieledare medan MFF kämpar på och tappar mark i toppen men har återfått åtminstone en rad namn trots att man ännu är långt ifrån fulltaliga.

Jag tror vi kommer få se en ny målsnål match mellan dessa lag. Det står mycket på spel och även om jag tror Bajen kommer vilja kliva ut och ta tag i taktpinnen tror jag inte man vågar blåsa på alltför mycket givet matchens dignitet. MFF å sin sida brukar ha svårt i Stockholm och vet om att Bajen blir farliga om MFF kliver alltför högt och jag tror MFF kommer vara smarta här. Som sagt har MFF återfått några gubbar där framförallt viktiga offensiva namn återfinns på listan. Men trots att MFF är förstärkta offensivt ställer jag mig tveksam till deras form. Sist i förlusten hemma mot Häcken stod MFF betydligt bättre rustade än i mötet dessförinnan mot DIF (där man ställde upp med C-lag) men ändå räckte det ju inte till poäng. Bajens defensiv har verkligen tätats till under Cifuentes- mycket tack vare Kurtulus och Sadiku- och Bajen är "snålast" bakåt i hela Allsvenskan.

Tror vi får se under 3,5 mål här. Tror även Bajen i vanlig ordning vaskar fram mängder med hörnor i en match där jag tror Bajen är spelförande mot ett lågt stående MFF men där MFF är tillräckligt skickliga för att stå pall- åtminstone ett tag. Sist lagen möttes fick Bajen hela 9 hörnor.

Under 3,5 mål & Bajen över 4,5 hörnor spelas till 2x pengarna hos Unibet.