Speltips Hammarby - Kalmar FF

Bild från Bildbyrån

Hammarby mot tre nya poäng

Hammarby på sjundeplats tar emot nästjumbon Kalmar FF söndag kväll.

Det är är bekanta ansikten som står på andra sidan för Hammarby. Tränare Nanne Bergstrand och före detta publikfavoriten Erik Israelsson finns i detta krisande Kalmar som inför kvällens möte har tre poäng upp till säker mark.

Båda lagen gjorde klart med nyförvärv i transferfönstret sista stund. Mjällbys vänsterback Mohanad Jeahze är klar för Hammarby och debuterade två dagar senare i Europa League-kvalmatchen mot Puskas Akademia och stod för en fenomenal insats. Jeahze är precis den vänsterback som Hammarby sökt efter. Stabil defensivt med offensiv vilja, bra en mot en och sitter inne med precisa inlägg.

Kalmar lånar in anfallaren Mayron George från danska Midtjylland. George har den senaste tiden varit utlånad till norska Vålerengen och senast till ungerska Honved.

Hammarby spelade som sagt i torsdags medan Kalmar haft en vecka utan match, men Bajens match mot Puskas Akademia var det närmaste en promenadseger man kan komma. En stabil match av Hammarby som snarare gav en självförtroendeboost än något annat. Dock drog Muamer Tankovic, som skrivit nytt kontrakt med Bajen, på sig en känning (baksida lår) och det är nog osäkert om mittfältaren kan starta mot Kalmar. Han finns dock med i matchtruppen.

I övrigt finns det några småskavanker i laget fortfarande. Alexander Kacaniklic kände av skadan som hållit honom borta från spel senast och står över, Kalle Björklund har en lättare muskelskada och sedan tidigare saknas Simon Sandberg. Dessutom är Dennis Widgren och Tim Söderström är avstängda. Det låter ju kanske som ett tufft läge, men faktum är att Bajen har klarat sig bra utan stjärnorna Tankovic och Kacaniklic som inte har imponerat i år. Och Jeahze är en bättre vänsterback än Widgren.

Kalmar FF har Sebastian Ring avstängd, Viktor Elm har testat knäet och ska vara redo för spel mot Hammarby, men det återstår att se om han finns med i startelvan. Målvakten Lucas Hägg Johansson missade matchen mot Mjällby, men siktar på att spela söndagens match.

Hammarbys tre senaste matcher

Puskas Akademia (h) 3-0

Sirius (b) 1-3

Elfsborg (h) 2-2

Kalmar FF:s tre senaste matcher

Mjällby (h) 1-4

Östersund (b) 0-2

IFK Göteborg (h) 1-1

Inbördes möten i fjol

Kalmar FF - Hammarby 1-2

Hammarby - Kalmar FF 2-2

Kalmar FF är i fritt fall. Spelidén är lika tunn som klubbens plånbok och försvarsspelet läcker som ett såll. Enligt mig är det Allsvenskans sämsta lag tillsammans med Helsingborg. Hammarby är på uppgång, laget har fått igång presspelet igen och jag tror vi får se ett Bajen i höst som sätter plattan i mattan.

Spelarna i Hammarby som tagit över när stjärnorna inte levererat, spelare som Vladimir Rodic, Imad Khalili och Abbe Khalili, har verkligen klivit fram och stått för stabila insatser den senaste tiden. Dessutom är målskytten Paulinho tillbaka och vi alla vet ju vilken kapacitet han besitter.

Jag tror Bajen vinner klart här och spelar Hammarby -1 (asian handicap) vilket betyder att jag får insatsen tillbaka om det slutar med uddamålsvinst för hemmalaget.