Betting tips Hammarby - Malmö FF

Kan MFF hota Bajen på Tele 2 Arena?

Kvällens match från Allsvenskan hittas på Tele 2 Arena där serieledande Hammarby får besök av ett minst sagt formsvagt Malmö. Vad talar för skåningarna? Inte mycket, men med en ny tränare brukar det hända något och jag tror att de åtminstone kommer göra match av det här och har valt att investera i ett hörnspel på gästerna.

I kraft med att resultaten uteblev för guldtippade Malmö lyftes allt fler röster om huruvida Magnus Pehrsson var rätt man för tränarjobbet. Många trodde att bägaren runnit över efter 3-0-förlusten mot Djurgården i finalen av Svenska cupen, men han överlevde den, men det visade sig vara högst tillfälligt. Cup-förlusten följdes nämligen upp med en ny förlust i derbyt mot Trelleborg och efter det fiaskot var Pehrsson inte längre MFF-tränare.

Han sparkades och in kom istället sportchefen Daniel Andersson som en temporär ersättare tänkt fram till sommaruppehållet. Om det här får fart på ett stjärnfyllt och underpresterande MFF återstår att se, men Hammarby borta är minst sagt en match där säsongen kan ta fart igen.

Lek med tanken att MFF går och vinner ikväll, då pratar vi inte kris längre.
Då pratar vi frälsare, men händer det? Tveksamt.

Bajen är i form och här är deras resultatrad fem senaste matcherna:
Örebro (b) 1-2
Sundsvall (h) 4-3
Djurgården (b) 1-2
Häcken (b) 2-2
Norrköping (h) 2-1

Fyra vinster och ett kryss alltså, och gott om mål som ni ser. Det här tyder på ett lag i harmoni och ett lag med självförtroende.

MFF då? Ny tränare som sagt och det återstår att se hur det här påverkar laget, men det kan ju knappast gå mycket sämre så för deras del är det ett ganska gynnsamt läge att ta sig an Hammarby.
Det är inte så att de är favoriter på något vis så det är väl bara de mest hängivna fansen som räknar med ett trendbrott och kanske är det då det händer?

Normalt sett har MFF inga som helst problem att ta sig an Hammarby i Stockholm. Senast de var här slutade det 1-1 efter att Anton Tinnerholm hållit sig framme och kvitterat med dryga 20 kvar. Bortsett från den matchen är det sju raka MFF-segrar mot just Hammarby och senaste gången som stockholmarna fick anledning att jubla efter en MFF-match var så sent som 2009.

Jag drar egentligen ingen slutsats av den resultatraden i inbördes möten mer än att MFF brukar trivas bra mot Hammarby, men om de gör det mot dagens Hammarby… det får vi vänta och se.

MFF’s fem senaste i allsvenskan:
Trelleborg (b) 1-0
IFK Göteborg (h) 1-2
Djurgården (h) 1-0
Kalmar (b) 3-0
Brommapojkarna (h) 3-1

Två segrar och tre förluster, det är inte vad varken vi eller MFF själva är vana vid.

Huruvida poängen fördelas låter jag vara osagt, men fördel Hammarby – absolut. Mitt spel från matchen hämtas därför från hörnmarknaden och först var jag inne på MFF över 5,5 hörnor till odds över dubbelt, men väljer att ”fega” lite och klickar därför MFF över 4,5 hörnor till spelbart odds.

Med all offensiv kraft MFF har och under rådande omständigheter är det helt klart läge för seger och då måste man våga anfalla, trots bortaplan.

Gilla om du håller med Soffcoachen

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppSpeltips
16 jan
19:00
Vita Hästen - Almtuna
HockeyAllsvenskan
Bet: Vita Hästen rak
 
16 jan
19:00
Oskarshamn - Pantern
HockeyAllsvenskan
Bet: Oskarshamn -1.5
 
16 jan
19:00
Södertälje - Björklöven
HockeyAllsvenskan
Bet: C. Liljewall över 0,5 poäng
 
16 jan
19:00
Oskarshamn - Pantern
HockeyAllsvenskan
Bet: A. Hutchings över 0,5 poäng
 
17 jan
19:00
HV71 - Luleå
SHL
Bet: HV71 rak
 
18 jan
19:00
Brynäs - Djurgården
SHL
Bet: Djurgården över 2.5 mål inkl. OT
 
19 jan
16:00
Bournemouth - West Ham
Premier League
Bet: BLGM & ö 2,5 mål
 
19 jan
20:30
Inter - Sassuolo
Serie A
Bet: Inter och under 3.5 mål
 
20 jan
12:30
Fiorentina - Sampdoria
Serie A
Bet: Fiorentina
 
20 jan
12:30
Frosinone - Atalanta
Serie A
Bet: Atalanta -1
 
20 jan
18:00
Schalke - Wolfsburg
Bundesliga
Bet: Båda lagen gör mål
 
21 jan
15:00
Genoa - Milan
Serie A
Bet: Under 2.5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Premiär för Fimpens resa med Betsson!

SHL 15 januari 2019

Nu kan alla hockeyälskare få en unik inblick hos dom olika SHL-lagen. Den före detta Djurgårdsspelaren Christian "Fimpen" Eklund reser landet runt för att tävla mot olika spelare, ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

Premier League 11 januari 2019

Inför lördagens kupong dubblar Svenska Spel jackpotten till 24 miljoner, något som bör motivera dom flesta. Ska du åt miljonerna behöver du dock sätta en och annan skräll samt ... Läs mer

Vinnare av Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 9 januari 2019

I slutet av november presenterades samtliga artister till Melodifestivalen 2019 och startordningen är nu helt färdigställd, likaså oddsen för vem som den 59:e upplagan av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

FA Cup 4 januari 2019

På lördag är det tid för årets första Stryktipsrad och även fast lördagens rad inte är den mest kittlande så är vi nog många som ser fram emot att starta året med vinst. För att ha ... Läs mer

Vinn en sportresa för 10 000kr - Delta i Trippelstugan

27 december 2018

Tävlingarna fortsätter att flöda i vår Facebook-grupp och på fredag är det återigen dags att kicka igång TrippelStugan. Se till att pricka in en singel, dubbel och trippel så har ... Läs mer