Speltips Herlev - Rödovre

Bild från Bildbyrån

Viktiga poäng på spel i Köpenhamnsderbyt

Vi vänder oss till den danska hockeyligan och viktiga poäng på spel när Herlev och Rödovre drabbar samman i Örnborgen. Det lär vara två laddade lag då det är fredagsmatch och Köpenhamnsderby. Hemmalaget Herlev ligger just nu på en 7:e plats i tabellen, med 28 poäng på 23 matcher. Gästande Rödovre ligger sist i tabellen, på en 9:e plats med 23 poäng på 24 matcher. De åtta bästa lagen går till slutspel och här har Herlev goda möjligheter att rycka ifrån jumboplatsen, det tror jag också man gör.

Herlev

Herlev är ett bottenlag i danska ligan, men tillräckligt bra för att ta sig till slutspel. I senaste matchen blev det vinst mot Odense hemma med 3-2, och man har nu två vinster på sina fem senaste matcher. Herlev har bra spets i sitt lag, men är ganska tunna. På hemmaplan tar man sina flesta poäng och nu väntar tabelljumbon, och jag tror på ny vinst.

Rödovre

Rödovre har varit det sämsta laget i den danska ligan ett antal säsonger i rad nu, och kanske även i år. Just nu ligger man utanför slutspelsplats, även om man började säsongen ganska bra. I senaste matchen slog man Herning hemma med 3-2 efter straffar, lite oväntat. Men innan det hade man endast en vinst på sina sex senaste matcher.

Speltips

Två av de sämre lagen i ligan, där jag tycker Herlev har en bättre spets. Herlev har dessutom fördelen av hemmaplan och man bruka vinna mot Rödovre. Herlev har vunnit båda mötena lagen emellan i år, 6-1 och 2-3. Jag tror man vinner även denna match och mitt speltips i matchen blir därför Herlev -1.5 till oddset 1.95 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson