Speltips Heta - Lukeman

Bild från Bildbyrån

Här tar det stopp för engelsmannen

Det var på Engelsmannen Martin Lukeman vi vann ett fint spel på tidigare i veckan när han mötte Nya Zeeländaren Haupai Puha och vann 3-1. Där satt vi på Lukeman -1.5 och han vann rättvist efter att ha slarvat bort tredje set. Nu i andra rundan är motståndet något helt annat och han får möta världstian Damon Heta.

SpelTorsten om Heta - Lukeman

Damon Heta har haft en liten svacka i formen men lyckades nå kvartsfinal i Players Championship finals för några veckor sedan men klantade bort den matchen mot Ryan Joyce. Han är en stabil kastare till vardags annars hade han inte varit rankad nummer 10 i världen och bjuder alltid på bra och spännande matcher. 

Martin Lukeman kom inte till VM med någon knallform men hade tur med lottningen och drog Nya Zeeländaren Haupai Puha i första rundan och kunde utan konstigheter ta sig vidare. Ett pilsnitt på 92 är godkänt men det krävs mer om han ska rå på Damon Heta. 

World Darts Championship

  • 15 december och finalen går 3 januari
  • Alexandra Palace, London
  • 2.5 miljoner pund i totala prispengar
  • Vinnaren får en halvmiljon pund
  • De spelar setformat
SPELTIPS

Jag har valt ett kombinationsspel på Damon Heta i denna matchen på att han vinner och kastar flest 180s. Han är en mycket bättre 180 kastare och gillar att gå för trippel 20. Lukeman har en kaststil som inte generar allt för många 180s. De har mötts en del gånger genom åren med fördel Heta inbördes och de två senaste matcherna har han både vunnit och kastat flest 180s. Han är dessutom mer erfaren av denna typen av matcher och trots hemmastöd för Lukeman ska han inte ha några problem med nerverna. Han har visat styrka i många stora turneringar i viktiga lägen och räknar med att han även i denna match håller nerverna i styr.

Spelet är alltså Heta vinner och kastar flest 180s till oddset 1.82.

Lägg spelet hos Nya Expekt

ANDELAR MED SPELTORSTEN

STRYKTIPSET LÖRDAG 23 DECEMBER
SpelTorsten

SpelTorsten