Speltips HV71 - Björklöven

Bild från Bildbyrån

HV71 - Björklöven

Det spelas många matcher i HockeyAllsvenskan under onsdagen. Sammandrabbningen mellan serieledande HV71 och fjärdeplacerade Björklöven i Husqvarna Garden utgör tveklöst en av de mest intressanta bataljerna. Lyckas smålänningarna utöka serieledningen i jakten på att positionera sig på ett optimalt sätt inför HockeyAllsvenskan-slutspelet eller kommer Västerbottensgänget närma sig det absoluta toppskiktet?

HV71

Tommy Samuelssons manskap har förvisso gjort en bra säsong rent helhetsmässigt, men det har varit grus i maskineriet den senaste tiden. Endast två poäng på tre matcher talar sitt tydliga språk. I princip alla lag på elitnivå har dock dippar emellanåt och mycket talar för att HV71 kommer studsa tillbaka inom en relativt snar framtid. Det finns så mycket skicklighet över hela rinken i det här laget - samtidigt som Smålandsgänget alltjämt har mycket att spela för i kampen om serievinsten - att så lär bli fallet.

Björklöven

Umeå-gänget har - precis som HV71 - väldigt höga förväntningar på sig. Björklöven har varit aningen ojämna och inte fått ut potentialen i powerplaysammanhang sett över hela säsongen, men är tveklöst på rätt väg (tre raka trepoängare och islossning i numerärt överläge på sistone) och en fjärdeplats är trots allt en helt okej prestation även i paritet till förväntningarna på laget. Björklöven är ett lag som besitter kvaliteter i både offensiven som defensiven med mycket individuell skicklighet i form av till exempel Axel Ottosson och Olle Liss.

Speltips

Visst - Björklöven har betvingat HV71 den här säsongen, men det var på hemmaplan och så långt tid tillbaka som i mitten av oktober. Därefter har Fredrik Forsberg & Co inkasserat två raka vinster redan under ordinarie speltid lagen emellan. HV71 har således ett mentalt övertag.

HV71 är dessutom ruskigt hemmastarka; hela 52 poäng på 21 hemmatillställningar säger en hel del. Notabelt i sammanhanget är att laget har vunnit hela 18 (!) hemmamatcher den här säsongen. Björklöven är å andra sidan - för att göra det lite mer nyanserat - bortastarka.

HV71 lär ta minst en poäng

Det är upplagt för en jämn match, men sannolikheten för att HV71 åtminstone inte blir poänglösa förefaller stor. HV71 är dessutom väldigt målglada och har snittat drygt fyra baljor per hemmamatch.

Därför känns oddset (1.97 i skrivande stund) på att HV71 tar minst en poäng mot Björklöven och mäktar med minst tre fullträffar synnerligen spelvärt.